NAPAD SDP-A U SABORU

HDZ: Luka Bebić je kriv jer nije zaštitio premijerku

HDZ smatra da je šef Sabora mogao bolje iskoristiti Poslovnik dok su njegovu stranačku šeficu napadali SDP-ovci
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Jadranka Kosor jako je nezadovoljna načinom na koji je šef Sabora Luka Bebić vodio aktualno prijepodne tijekom kojeg su premijerku iznapadali SDP-ovci - doznajemo iz vrha HDZ-a. Iako se Kosor u prvom dijelu dobro nosila s optužbama iz oporbe, pitanje ‘zašto je poslala policiju da mlati seljake’ potpuno ju je izbacilo iz takta.

Trebao ih je zaustaviti

Toliko da je iznervirano uzvratila: ‘Po mom nalogu nitko nikoga nije mlatio’. Potom se okrenula Bebiću i rekla mu: ‘ Luka, drži se poslovnika, moraš me zaštititi ’.

- Bebić je bolje mogao iskoristiti Poslovnik i zaustaviti napade iz SDP-a. To su uvijek radili svi njegovi prethodnici.

- Bila je to osveta premijerki zbog Sanadera, uvjeren je dio HDZ-ovaca. Između premijerke i Luke Bebića nema povjerenja još otkako je otišao bivši premijer Ivo Sanader.

Oprezni Jandroković

Poznata je svađa koja je između Bebića i Kosor izbila prije nekoliko mjeseci koja je otkrila kako u najvećoj stranci postoji razdor. Bebićeve upadice tada su tako razljutile premijerku pa mu je uzvratla: ‘Zašuti, nisam ti dala riječ’. U službenim izjavama u HDZ-u su danas bili oprezniji. Ministar Gordan Jandroković je kazao da je to bio grub, uvredljiv i lažan napad na premijerku iz SDP-a: Bebić je reagirao, a je li trebao biti oštriji, teško je procijeniti, kazao je Jandroković.

I glavni tajnik HDZ-a, Branko Bačić misli slično:

- Cilj napada bio je samo uvrijediti i omalovažiti premijerku i Vladu, kazao je Bačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:57