IMAMO LI MANDATARA?

HDZ I MOST USUGLAŠAVAJU IME MANDATARA U 14.30 Karamarko: 'Popodne ga vodimo predsjednici, mislim da ćete svi biti zadovoljni...'

Zanimljivo je pripomenuti kako je na istom katu hotela Panorama i Milan Bandić,
 EPH

NOVO 13.30 - U hotelu Panorama završen je sastanak Nacionalnog vijeća HDZ-a, a u isto vrijeme završeno je Nacionalno vijeće MOST-a. Odluke sa sastanaka biti će prezentirane u hotelu Sheraton na zajedničkom sastanku u 14.30.

'Računamo da će broj potpisa u odnosu na broj koji sada imamo porasti zbog toga što drugi zastupnici sada znaju da imamo većinu', rekao je Tomislav Karamarko po izlasku sa sastanka. 'Imamo li ljude koji će kvalitetno provoditi gospodarske promjene, programe i reforme? To je bitno i njih ćemo zajedno s kolegama sigurno pronaći. Dao Bog da nađemo najbolje bez obzira kakve članske iskaznice imaju, a možda ih i nemaju.'

Na pitanje da komentira tvrdnje premijera Milanovića da iz SDP-a nitko nije vršio pritisak na MOST, Karamarko nije želio ništa konkretno reći. 'Pa neće valjda priznat'? Tu je bitna razlika između nas i njih, mi nismo vršili pritisak, nismo ulazili parcijalno i nismo pojedince izdvajali.

Tomislav Karamarko nije htio govoriti o imenima za premijera i nije htio komentirao hoće li uistinu biti nestranački kandidat. 'Mislim da ćete svi biti zadovoljni s našim kandidatom', rekao je šef HDZ-a koji bi ime trebao objaviti oko 16 sati kad završi razgovore s MOST-om. Karamarko nije htio govoriti niti o svojoj ulozi u budućoj vladi. 'Trebamo početi kopati i raditi pravi posao. Tko će imati kakvu funkciju bitno je samo kao točkica u CV-u. To nije važno i trebamo zatomiti taštine te početi s poslom.'

Karamarko je potvrdio da će osoba koja će biti imenovana mandatarem zajedno s njim i Petrovom doći kod predsjednice Grabar-Kitarović.

---------------------

ZAGREB - Neslužbeno doznajemo kako je na jutarnjem sastanku predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i šefa MOST-a nezavisnih lista Bože Petrova, Karamarko predložio Petrovu ime nestranačkog mandatara. Navodno je riječ o čovjeku iz poslovnih krugova.

U međuvremenu je završila sjednica predsjedništva HDZ-a, au tijeku je sjednica Nacionalnog vijeća HDZ-a. Sudeći prema atmosferi u hotelu Panorama, sada svi u Domoljubnoj koaliciji očekuju odgovor MOST-a, koji zasjeda u svojem središtu u Smičiklasovoj, na taj prijedlog nestranačkog mandatara.

Zanimljivo je spomenuti kako se na istom katu hotela Panorama, gdje sastanče HDZ-ova stranačka tijela, pojavio i Milan Bandić, koji je tamo došao zbog domjenka koji, navodno, nema nikakve veze s pregovorima u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:34