SNIMANJE PUČISTA

HDZ demantira izjave Šeksa koje postoje i na videu?!

Zagreb, 050110.Sastanak predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor i koalicijskih partnera u Vladi.Na slici: Vladimir Seks.Foto: Sandra Simunovic / CROPIX
 Sandra Simunovic / CROPIX

ZAGREB - Hrvatska demokratska zajednica uputila je medijima demanti u kojem tvrde da je u Jutarnjem listu, u članku “Poduzeli smo korake da ih snimimo... Sve njih”, objavljen niz neistina i izmišljenih konstrukcija.

Blagorečeno, nevjerojatno je da HDZ demantira izjave koje postoje čak i u videozapisu koji je napravila Osječka televizija.

Naime, u HDZ-u tvrde da nije bilo “tajnog ili bilo kakvog drugog snimanja, a ponajmanje smišljenog i dogovorenog” te da “takve insinuacije stranka najoštrije odbacuje”.

Također navode da potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks niti bilo tko iz HDZ-a nikada nije izjavio za Jutarnji list, ili bilo gdje drugdje, iz čega bi se moglo zaključiti da je bilo ikakvog tajnog snimanja u središnjici HDZ-a te da takve tvrdnje drže zlonamjernima i opasnima.

Također tvrde da Šeks nije rekao kako su odbacili napise da će policijski službenici iz osiguranja Ive Sanadera snositi posljedice jer su uvodili red u stranci, tvrdeći da ovlasti za to ima samo MUP.

U svrhu istinitog izvještavanja javnosti ponavljamo izjavu Vladimira Šeksa.

- Mi smo već to jutro poduzeli posebne korake. Prvo, da se sve to snimi. Ti koji su ušli, radeći red u stranci, koji su prema Sanaderovom nalogu spriječili službeno osoblje u stranci da evidentira one koji ulaze u stranku, to su ti policijski službenici iz osiguranja, oni će za to snositi posljedice - izjavio je Vladimir Šeks.

Naime, u najmanju ruku je neobično da visokopozicionirani dužnosnik vladajuće stranke vrijeme provodi u sobi za zaštitare pregledavajući snimke sigurnosnih kamera. Također je u najmanju ruku smiješno da HDZ demantira izjave koje je njihov potpredsjednik dao pred televizijskom kamerom, a iste se snimke mogu pogledati i na internetu.

Uostalom, poštovani čitatelji, pogledajte videozapise koji pokazuju kako je govorio Vladimir Šeks te da Jutarnji list nije objavio lažne informacije nego je točno prenio njegove riječi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:50