CYBER NAPAD

Hakerska skupina 'Anonymous' u subotu ruši HDZ-ovu stranicu: To vam je kazna za izdaju, pljačku i korupciju!

Skupina koja sebe naziva hrvatskim ogrankom notorne hakerske skupine Anonymous najavila je napad na stranicu Hrvatske demokratske zajednice 19. studenog. Ta akcija, nazvana # OpHDZ posljednjih se dana promovira putem njihova bloga i Twittera, a pretpostavlja se kako će riječ biti o DDoS napadu, ili jednostavnije 'rušenju stranice'.

Datum napada se poklapa s obilježavanjem 20. godišnjice pada grada Vukovara, a razlog je, kako navode na svom blogu, kažnjavanje HDZ-a zbog 'korupcije, laži, prodaje državnih dobara i izdaje građana Hrvatske i njihovih nacionalnih interesa'.

Anonymous je skupina hakera koja je svoju genezu imala na forumu 4chan , ali nije jasno kako je nastao hrvatski 'ogranak'.

S obzirom da na rušenje HDZ-ove stranice pozivaju dobrovoljce, hrvatski Anonymous bi mogla činiti jako mala skupina ljudi, možda samo jedan čovjek. Opet, to ni najmanje ne umanjuje ozbiljnost prijetnje jer oruđe koje će se koristiti u napadu je High Orbit Ion Cannon ( HOIC ). Riječ je o jednostavnom programu kojim je moguće uz samo malo znanja postići sasvim solidne hakerske rezultate.

Skupina Anonymous se trenutno nalazi u otvorenom ratu s meksičkim kartelima, koji je počeo otmicom jednog od članova ove hakerske skupine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:41