STANJE NA CESTAMA

HAK UPOZORAVA VOZAČE 'Oprez, čuvajte se magle'

 Darko Tomas / CROPIX

ZAGREB - Na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti promet je srednje gust, teče bez gužvi i zastoja, a magla još mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, Gorskome kotaru i središnjoj Hrvatskoj, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera nema dužih čekanja. Tijekom dana očekuje se pojačan promet na cestama u priobalju, posebice na prilazima turističkim mjestima.

Magle ima i na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Karlovca, tunela Mala Kapela i Sveti Rok te A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva 2 i Kikovice. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

HAK upozorava vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrata i Oštrovica u smjeru Rijeke na 60. kilometru zatvoreni su zaustavni i vozni traci, zbog radova.

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnom prijelazu Metković pa HAK savjetuje vozačima da koriste i granični prijelaz Nova Sela na državnoj cesti D62 između Metkovića i Vrgorca, na kojem nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:05