REZULTATI IZBORA

GUDINCI IMAJU NOVOG NAČELNIKA Ilija Markotić (SDP) s 39 glasova više pobijedio Vukovića (HDZ)

 Davor Pongračić / CROPIX

Novi načelnik općine Gundinci je Ilija Markotić (SDP) koji je u nedjelju na ponovljenom drugom krugu izvanrednih izbora s 39 glasova više pobijedio Gordanu Vuković (HDZ).

Na izborima ponovljenim zbog tiskarske greške kandidat koalicije SDP-HNS Ilija Markotić dobio je 533 ili 50,37 posto glasova, a kandidatkinja koalicije HDZ-HSP AS Gordana Vuković osvojila je 494 ili 46,69 posto glasova. Općinsko izborno povjerenstvo registriralo je i 31 nevažeći listić. Na četiri biračka mjesta izašlo je ukupno 1.058 Gundinčana, što je 67 posto svih stanovnika s pravom glasa.

Drugi krug izvanrednih izbora za načelnika općine Gundinci ponovljen je zbog tiskarske pogreške na glasačkom listiću. Kandidatkinja koalicije HDZ-HSP AS žalila se zbog činjenice da je ispred njezina imena na rednom mjestu jedan, umjesto broja jedan bio otisnut broj tri.

Vuković, koja je u prvom krugu izbora osvojila sto glasova više nego Markotić, u drugome, poništenom krugu izbora izgubila je od Markotića za 118 glasova.

"Mislim da je pobijedila istina. O prošlosti sada više ne bih, premda je posljednjih dana bilo vrlo teških napada", kratko je komentirao Ilija Markotić (SDP) novi načelnik općine Gundinci svoju pobjedu na današnjim izborima.

U novom sazivu općinskog vijeća koalicija HDZ-HSP AS ima pet vijećnika, koalicija SDP-HNS četiri, a HSS dva vijećnika.

Općina Gundinci smještena je 45 kilometara istočno od Slavonskog Broda i ima ukupno 2.027 stanovnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:58