NEDJELJOM U DVA

GRMOJA KOD STANKOVIĆA 'Slučaj Barišić treba se još trezveno proanalizirati, mi mu nismo dali povjerenje, ali nismo htjeli biti dio igrokaza oporbe'

 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja gostovao je u HRT-ovoj emisiji 'Nedjeljom u dva' nakon što se oko godinu dana oko toga dogovarao s voditeljem emisije.

Na početku emisije odmah je oštro osudio sinoćnji napad suzavcem u zagrebačkom noćnom klubu.

- U ovoj zemlji se svatko mora osjećati sigurno, bez obzira na vjeru, naciju, spolnu orijentaciju. Pozivam policiju da ispitaju cijeli slučaj - rekao je Grmoja.

Govoreći o glasovanju o iskazivanju povjerenja ministru znanosti Pavi Barišiću, Grmoja je kazao da se oporba uopće nije pripremila za raspravu.

- Njihov cilj je bio destabiliziranje Vlade, raskol Mosta i HDZ-a pa smo procijenili da u tome nećemo sudjelovati. Ti veliki moralizatori su glasali za ustavnu sutkinju koja je dokazani plagijator pa je ta rasprava bila ogledni primjer licemjerja. Ivan Vrdoljak nije se ni pojavio na samom glasovanju. Mi tu priču ovime nismo zaključili, nismo dali povjerenje Barišiću, ali nismo htjeli sudjelovati u ovom igrokazu. Most bi se samo opet pokazao kao neki destabilizirajući faktor da smo drugačije postupili. Slučaj Barišić treba se još trezveno proanalizirati - zaključio je Grmoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:47