SDP KONVENCIJA U SISKU

Grčić: Više nema povlaštenih, koji su imali novaca, ali nisu morali plaćati porez zbog političkih veza!

Istaknuo je kako Vlada proteklih mjeseci radi ono što je obećala u predizbornoj kampanji
 Davor Pongračić/Cropix

SISAK - Nije naš cilj graditi tvornice kao u državnom kapitalizmu ili državnom socijalizmu. Naš je cilj stvoriti uvjete za nove investicije i novo zapošljavanje. To je izazov svih izazova - vratiti ljude na posao. Rekao je ovo potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja Branko Grčić u četvrtak navečer u Sisku, na izvještajnoj konvenciji organizacije SDP-a grada Siska.

Istaknuo je kako Vlada proteklih mjeseci radi ono što je obećala u predizbornoj kampanji.

- Nismo smanjili plaće, mirovine i socijalna davanja, uvodimo reda u porezni sustav, potičemo investicije i stvaramo uvjete za nove investicije i nova radna mjesta, rekao je Grčić.

Grčić je naglasio kako rezultata ima, na primjer, u poreznom sustavu, jer je Vlada novim mjerama i strožom kontrolom naplatila više nego prijašnjih godina, iako smo na dnu krize.

- To znači da više nema povlaštenih, koji su imali novaca, ali nisu morali plaćati porez zbog političkih veza, rekao je Grčić.

Naglasio je kako novaca ima, pokazuju to podaci da nismo iskoristili ni 35 posto novca namijenjenog Hrvatskoj u bankama za razvoj i EU fondovima, samo nema projekata i znanja da te novce povučeno, a nema niti vlastitih sredstava za sufinanciranje tih projekata. Rekao je kako osim prehrambene industrije, faramceutike, financijskog sektora, malo što u Hrvatskoj nosi profit i može se po tehnologiji mjeriti sa sličnim sustavima u Europi.

Nije to čak ni turizam, koji generalno gledajući posluje s gubitkom, no ipak Hrvatska ima velikih šansi brzo preokrenuti trend, zbog svojeg geostrateškog položaja I zbog činenjice da 50 posto hrane i struje uvozimo, a imamo resurse za proizvoditi struje i hrane ne samo za svoje potrebe nego i za izvoz, rekao je Grčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:49