SISAČKA AFERA

Gradonačelnika Pintarića ponovo plakatima prozivaju zbog stana

Siščani pretpostavljaju da je riječ o novoj akciji sisačkog SDP-a koji je i prije dva tjedna plakatima podsjetio na aferu s kupnjom gradonačelnikova stana
 Mate Piškor/CROPIX

SISAK - Rat plakatima u Sisku nastavljen je i u četvrtak, 25. lipnja. Na više mjesta za plakatiranje postavljeni su plakati s prepoznatljivom glavom gradonačelnika Dinka Pintarića snimljenom sleđa i porukom: 'Tko živi u najskupljem stanu, taj gradi i najskuplju dvoranu'.

Tko stoji iza toga ne zna se, a Siščani pretpostavljaju da je riječ o novoj akciji sisačkog SDP-a koji je i prije dva tjedna plakatima podsjetio gradonačelnika Pintarića i sve Siščane na aferu s kupnjom njegovog stana.

Naime, sisački SDP javno pita otkud Pintariću milijun kuna za kupnju stana i tko je anonimni sisački poduzetnik koji je gradonačelniku posudio 50.000 eura za kupnju stana.

Na sjednici Gradskog vijeća isto pitanje postavila je vijećnica SDP-a Kristina Ikić Banićek, dok je gradski vijećnik i saborski zastupnik Davorko Vidović upitao gradonačelnika je li točno da gradi najskuplju sportsku dvoranu u državi. Pintarić je protiv oba gradska vijećnika zbog tih njihovih tvrdnji najavio tužbu i pokretanje kaznene prijave.

Skandal oko Pintarićeva stana izbio je u svibnju, na sjednici Gradskog vijeća, a kako Pintarić odbija javno odgovoriti otkud mu novci, odnosno tko mu je posudio 50.000 eura i da li njegov kreditor radi poslove za grad, SDP je odgovore počeo tražiti plakatima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:43