BURNO U GRADSKOM VIJEĆU

Gradonačelnik Siska Pintarić: Kako vas iz SDP-a nije sram hodati Hrvatskom, tjerate radnike na ulice i dižete poreze

Sisak, 150711.Na gradskom groblju u Sisku danas je uz sve drzavne i vojne pocast pokopan general Djuro Brodarac koji je preminuo u srijedu u osijeckoj bolnici.Na slici: Dinko Pintaric, gradonacelnik Siska.Foto: Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markicevic / CROPIX

SISAK - Kratku, ali vrlo burnu raspravu između gradske vijećnice Kristine Ikić Baniček (SDP) i gradonačelnika Siska Dinka Pintarića (HDZ), izazvalo je pitanje vijećnice gradonačelniku je li ga sramota što dopušta da sportski kolektivi u Sisku, koji su odreda Novakove igračke (Novak je Pintarićev koalcijski partner iz HSP dr. Ante Starčević i predsjednik Gradskog vijeća) ne plaćaju prijevoz gradskoj tvrtki Autopromet, koja je u velikim problemima.

Pintarić joj je odgovorio da ga nije sram , jer će ti dugovi biti plaćeni, a Autopromet je već i ovrhom naplatio dio dug.

- A što se tiče vašeg pitanja je li me sram, moram vam odgovoriti: Sve dok vas iz SDP-a nije sramota hodati Hrvatskom, a svojom politikom tjerate radnike na ulice i jedni što znate raditi je dizati poreze i cijene, mene nije sramota.

Istim pitanjem vijećnica Baniček izazvala je i oštru rekaciju predsjednika Gradskog vijeća Veljka Novaka. Nakon što je vijećnica sportske klubove, prije svega NK Segesta i RK Siscia nazvala «Novakovim igračkama, aludirajući na činjenicu da je Novak predsjednik Segeste i vrlo utjecajan u rukometnom klubu, Novak je odgovorio kako Kristina Ikić Baniček ne govori istinu, da uvijek, kada govori o nečemu što ne zna, podmeće i laže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 19:04