POPULARNA SERIJA

GRADONAČELNIK ŠIBENIKA ŽELI BITI U IGRI PRIJESTOLJA 'Nisu mi se još javili, ali nadam se da hoće... čuvam godišnji'

 Tom Dubravec/CROPIX

Šibenski gradonačelnik Željko Burić prijavio se zajedno sa svojim dogradonačelnikom Danijelom Miletom za ulogu statista u popularnoj seriji 'Igre prijestolja', a potonji je čak izjavio kako i godišnji odmor čuva samo za to snimanje.

Naime, peta sezona serije u rujnu će se snimati u Šibeniku te će Krešimirov grad tako postati peto mjesto u Hrvatskoj u kojem će boraviti ekipa Igre prijestolja. Do sada je serija snimana u Dubrovniku, Splitu, Klisu i Makarskoj rivijeri.

- NIsu mi se joj javili, ali se nadam da hoće. Čuvam i godišnji odmor za to snimanje - izjavio je za Tportal dogradonačelnik MIleta.

- Nisam siguran hoću li upasti, ali se nadam jer sam na granici da zadovoljim uvjete visinom - dodao je Mileta napominjući da je tražena visina do 190 cm.

- Domaćoj produkcijskoj kući, Embassy Filmu, koja radi za HBO, pružamo podršku godinu dana. Njih sam osobno pozvao da razgledaju Šibenik i odluče jesu li im lokacije u našem gradu pogodne za snimanje - rekao je Mileta za Tportal .

Dogradonačelnik je istaknuo i to kako seriju zbog obaveza u gradu nije pogledao, ali i to da su ga takvi tipovi serija i filmova uvijek privlačili. Što se tiče iskustva, rekao je kako je statirao još u osnovnoj školi. Tada je glumio u trilogiji Antuna Vrdoljaka 'Karneval, anđeo i prah', snimljenoj po novelama Ranka Marinkovića.

Ovim putem će grad Šibenik dobiti veliku reklamu, a Šibenčani koji će statirati u seriji će moći zaraditi 240 kuna po danu snimanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:13