NEREDI NA TERENU

Gradonačelnik Kutine piše predsjedniku HRS: Za tučnjavu u Labinu nisu krivi samo igrači i navijači iz moga grada!

KUTINA - Gradonačelnik Kutine Davor Žmegač pismom se obratio Sandiju Šoli, predsjedniku Hrvatskog rukometnog sabveza u svezi tučnjave i prekida utakmice 16. kola prve hrvatske rukometne lige , 25. veljače u Labinu.

Uz ispriku što su igrači i navijači iz Kutine sudjelovali u tučnjavi i neredu zbog čega je prekinuta utakmica između domaćeg RK Mladi rudar i Moslavne iz Kutine, Žmegač piše kako nikako ne može “prihvatiti činjenicu da se u javnosti unaprijed stvara slika o tome kako su za incident krivi igrači najvijači iz Kutine, te se već unaprijed objavljuje da će utakmica biti registrirana u korist rukometaša iz Labina. Mislim da je to potpuno nekorektno i jedna vrsta pritiska na tijela HRS koja trebaju donijeti konačni sud”, piše Žmegač Šoli.

Nastavlja kako prema njegovim saznanjima postoje bitne povrede pravilnika i drugih akata oko samih tehničkih uvjeta za organizaciju utakmice, te da se treba ispitati kako su reagirali suci, posebno nadzornik utakmice i redarska služba. Žmegač ističe kako su se u Kutinu s vidljivim ozljedama koje su dobili od udaranja od strane protivničkih igrača vratili brojni igrači Moslavine.

S ozljedama od dobivenih batina u Kutinu se vratio i dr. Ivan Koctecki, koji je 50 godina u sportu i takvo nešto nije doživio u svojoj karijeri. Ozljede su zadobili trener i navijači kutinskog kluba, koji Moslavinu i repreznetaciju prate na svim terenima i nikada nisu izazivači nereda, zaključuje Žmegač.

Da podsjetimo, 16. kolu 1. HRL Moslavina je gostovala u Labinu kod RK Mali Rudar. Na samom kraju utakmice došlo je do masovne tučnjave igrača. u koju su se umiješali redati, te navijači. Nemile scene počele su 10 sekundi prije kraja utakmice, kad je gostujući igrač Jurić nokautirao domaćeg Matulja, koji je nakon utakmice sa slomljenim nosom završio u pulskoj bolnici.

Na terenu je nastao opći metež u kojem su sudjelovali igrači i stručni stožer obje momčadi, ali i navijači, koji su se tukli i na parketu i na tribinama. Kad je sve završilo, nadzornik utakmice je kao glavne krivce za veliku tučnjavu označio domaćeg vratara i trojicu gostujućih igrača.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. kolovoz 2024 20:40