POTVRĐENA UPOZORENJA SDP-a

'Grad Zadar nenamjenski potrošio 27 milijuna kuna od prodaje stanova'

'Mi već deset godina upozoravamo na ovu situaciju, sad je i službeno potvrđeno da je novac oduzet našim socijalno ugroženim sugrađanima'

ZADAR - Saborska zastupnica SDP-a Ingrid Antičević Marinović u ponedjeljak je održala konferenciju za novinare uoči predstojeće saborske rasprave o nalazima državne revizije za 2009. godinu. Revizija je utvrdila puno nepravilnosti u trošenju proračunskog novca, a najdrastičniji primjer je u Gradu Zadru.

Na intervenciju SDP-a je, naime, državna revizija iz Zagreba ponovno došla kontrolirati poslovanje i konstatirala između ostalog da je 27,1 milijun kuna od prodaje stanova na kojima je postojalo stanarsko pravo utrošeno za tekuće proračunske potrebe umjesto za rješavanje stambenih pitanja socijalno ugroženih osoba.

- Mi već deset godina upozoravamo na ovu situaciju, sad je i službeno potvrđeno da je novac oduzet našim socijalno ugroženim sugrađanima. Uvjeravali su nas da je novac pohranjen na računima ranih banaka, mene je i osobne obmanula pročelnica Grozdana Perić koja je tvrdila da je novac na računu. A Državna revija je utvrdila da je potrošen - rekla je Antičević koja je pri tom navela kako bi Državno odvjetništvo ovaj nalaz revizije trebao razmotriti.

- Bilo bi loše da se politčke stranke obračunavaju kaznenim prijavama, mi ne možemo preuzeti posao progona, rekla je Antičević na pitanje hoće li SDP zbog nalaza revizije podnijeti kazneni prijavu. Potom je ustvrdila da se Grad Zadar u biti nalazi u bankrotu, navodni veliki uspjesi se svode na zlatne zahode. To se vidi i po tome da u projekcijama proračuna za 2010. i 2011. godinu nisu predviđeno na koji će način osigurati 139,3 milijuna kuna za obveznice za gradnju bazena i dvorane. Uvjetno mišljenje revizija je dala i na poslovanje gradova Biograd, Obrovac, Nin, za općine Galovac, Gračac, Kali i Polaču pa i za samu Zadarsku županiju koja ima previše zaposlenih, a ne zna novce ubrati od koncesija i lovozakupa. (Edvard Šprljan)

'Vlada je napravila propust u slučaju Tihomira Purde'

- Članovi Vlade daju podršku braniteljima koji se bune protiv Vlade! Opravdano je nezadovoljstvo branitelja zbog situacije oko Tihomira Purde. Vlada je propustila odraditi svoju obavezu, bila je dužna odbiti zahtjev za izručenje. Apsurdno je da se premijerka Kosor i neki ministri sada solidariziraju sa zahtjevima branitelja koji se bune protiv loše Vladine politike - rekla je Antičević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 20:04