SASTANAK U NEW YORKU

Gordan Jandroković se sastao s njujorškim gradonačelnikom Ericom Adamsom

Adams je istaknuo da njujorški Hrvati čine jednu od najbrojnijih hrvatskih populacija u Sjedinjenim Američkim Državama

Gordan Jandroković

 Damir Krajač/Cropix

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković sastao se u New Yorku s tamošnjim gradonačelnikom Ericom Adamsom, kojem je zahvalio na prošlogodišnjem proglašenju Dana hrvatske baštine i podizanju hrvatske zastave u povijesnoj zgradi sveučilišta Bowling Green, priopćeno je u ponedjeljak iz Sabora.

Riječ je o svečanosti koja se po prvi put u povijesti New Yorka održala u povodu hrvatskog Dana državnosti 2023. godine.

Jandroković je kazao da je "New York time pokazao da odaje priznanje bogatom nasljeđu i konkretnom doprinosu američkih Hrvata tom gradu" te da je posebno zadovoljan kvalitetnom suradnjom gradskih vlasti s hrvatskim Generalnim konzulatom u New Yorku, ističe se u priopćenju.

Također, Jandroković je pozvao na potporu njujorških gradskih vlasti mogućim budućim projektima kojima bi se u tom gradu predstavila raznolikost tradicionalne i suvremene hrvatske kulture.

Adams je istaknuo da njujorški Hrvati čine jednu od najbrojnijih hrvatskih populacija u Sjedinjenim Američkim Državama te da su prepoznati kao sposobni i vrijedni ljudi, vrlo ponosni na vlastito nasljeđe i identitet.

Adams je Jandrokovića uputio u aktualne aktivnosti gradske administracije i naglasio da se u svom radu zalaže za "izgradnju prosperitetnijeg grada, snažniji gospodarski razvoj, unaprjeđenje školstva, poboljšanje zdravstvene zaštite građana te javne sigurnosti i jednakosti".

Pritom je posebno istaknuo zadovoljstvo činjenicom da se "u posljednjih 6 mjeseci uzastopno bilježi stopa pad kriminala od 4 posto", navodi se u priopćenju.

Jandroković pak je potaknuo zajedničko razmatranje novih područja za gospodarsku suradnju i ulaganja u budućnosti.

"Posebno je ukazao na uputnost razmjene iskustava između Hrvatske i New Yorka kada je u pitanju turizam, s obzirom na to da se radi o dvjema globalno izuzetno prepoznatljivih turističke destinacija", stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 18:19