POTPORA UDRUGA

GLOGOŠKI PO PRVI PUT IGNORIRAO NATJEČAJ ZA POTICAJE 'Očito ih već netko financira kada odbijaju novac'

 Davor Pongračić/CROPIX

Zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ gostujući u emisiji Veto na Jabuci TV istaknula je kako joj je žao što se, po prvi puta ove godine Udruga 100-tnih invalida domovinskog rata na čijem je čelu Đuro Glogoški, nije javila na natječaj za novčanu potporu projekata braniteljskih udruga.

- Mi smo uvijek s tom Udrugom koju vodi Đuro Glogoški kvalitetno surađivali. Imali su kvalitetne programe koje je povjerenstvo uvijek honoriralo pošteno po zaslugama. Po prvi puta ove godine se ta udruga nije uopće javila i žao mi je zbog toga. Baš me zanima odakle će se financirati, tko zna, očito i imaju drugog financijera kada im ne trebaju sredstva države. Ali najveću štetu rade sami sebi i to svi branitelji koji prosvjeduju bez racionalnog razloga - rekla je Vesna Nađ u emisiji Veto.

Rekla je i kako je uvjerena da HDZ ima svoje prste u prosvjedima, jer su u tjednu kada su prosvjedi počeli u Ministarstvu dva puta imali sastanke s Đurom Glogoškim na kojima su postizali dogovore.

- Bili smo taj tjedan u Lipiku, pokazivali smo im kako će ondje biti uređen Veteranski dom i što će taj pilot projekt značiti za braniteljski populaciju. Svi su bili zadovoljni viđenim, još nam je Glogoški nudio jedan program da se svjetla pale u ustanovi na glas što smo mislili iskoristiti. Isti dan prije početka prosvjeda smo dogovorili da vojnici HVO-a imaju ista prava kao i pripadnici HV-a. I onda ničim izazvani tu večer započnu prosvjed - ispričala je Nađ.

Po njoj tim prosvjedima se bliži kraj.

- Mislim da oni sad traže način da dostojanstveno umaknu. Zato su i odustali od nekog prosvjeda u subotu na dan branitelja. Naša su im vrata i dalje otvorena, mogu doći na peti kat, bez obzira na sve. Nismo se mi uvrijedili da nećemo pomoći braniteljima - rekla je Nađ.

Iako je najavio da nakon ovog mandata neće biti više ministar branitelja Vesna Nađ uvjerena je kako za Freda Matića, i Bojana Glavaševića ima mjesta na koalicijskoj listi SDP-a za iduće parlamentarne izbore.

- SDP-u trebaju takvi ljudi na listama. Pogotovo sa iskustvom koje su dobili. Gdje bi bili najbolji, u Slavoniji ili Zagrebu to će odlučiti predsjednik stranke. Žao mi je što se ministar Matić ne želi više baviti pitanjem branitelja, ali on je fajter i bio bi odličan saborski zastupnik - najavila je Nađ u emisiji Veto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:39