FAMOZNI INTERVJU

GLOGOŠKI O INTERVJUU FERALU 'Tekst je pun grešaka, traje rat protiv branitelja’; HEDL 'Imao je 19 godina za demanti, ali je šutio...'

Glogoški u razgovoru optužuje HDZ-ovu vlast za neadekvatnu skrb o invalidima rata i tvrdi da su "partizani prema ovome danas amateri".
 screenshot feral tribune

Intervju koji je Đuro Glogoški, jedan od vođa braniteljskog prosvjeda u Savskoj 66, dao Feral Tribuneu 1995. godine izazvao je jučer pažnju javnosti.

Glogoški u razgovoru optužuje HDZ-ovu vlast za neadekvatnu skrb o invalidima rata i tvrdi da su “partizani prema ovome danas amateri”. Intervju je objavljen pod naslovom “Za ovu se državu ne vrijedi boriti”. Današnji predsjednik Udruge stopostotnih ratnih invalida žali se da su braniteljska prava nikakva, a stanovi i dobra primanja dobivaju se samo preko veze.

TAKO JE GLOGOŠKI GOVORIO PRIJE 20 GODINA 'Komunisti su bili prave naivčine u odnosu na HDZ, za ovo se nije isplatilo boriti!'

“Jedan član Predsjedništva Hvidre, koji je dobio stan, kaže mi: trebao bi svaki dan s Glavašem izaći malo na cugu ili na večeru s Đurom Dečakom”, rekao je tada Glogoški. Smetalo mu je i što je zakon takav da su auta i stanovi dodijeljeni braniteljima vlasništvo MORH-a. Glogoški nam je jučer potvrdio da se sjeća članka, ali tvrdi da je on zlonamjerno konstruiran.

- Prvo, nikad ne bih rekao da se za ‘ovu’ državu ne vrijedi boriti, nego za ‘ovakvu’. Takvih grešaka ima u cijelom tekstu novinara Drage Hedla. Naravno da sam 1995. bio nezadovoljan jer je situacija bila loša. Bio sam nepokretan, ležao u krevetu, nisam imao kuću, bio sam prognanik bez ičega. No već 1996. donesen je najbolji Zakon o pravima hrvatskih branitelja, koji je kasnije mijenjan - kaže Glogoški.

Objavu 20 godina starog intervjua smatra nastavkom “specijalnog rata protiv branitelja” i pokušajem osobne diskreditacije. Drago Hedl, danas novinar Jutarnjeg, kaže da je iznenađen tvrdnjama o konstruiranom razgovoru.

- Glogoški je imao 19 godina vremena demantirati taj tekst, no to nije učinio. Dapače, sreo sam ga drugi dan i rekao mi je da je zadovoljan što se njegova istina probila u javnost, jer su mu vrata režimskih medija bila zatvorena - rekao je Hedl.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 20:16