POVRATAK NA RUSKO TRŽIŠTE

GLOBUS OTKRIVA Vrdoljak traži nove poslove u Rusiji. Usred sankcija

Rusko tržište traži hrvatske proizvode. Iako sudionici Foruma tvrde da područja biznisa o kojima će biti riječ nisu zahvaćena mjerama EU, Njemačka je, na primjer, prije nekoliko mjeseci odgodila sličan poslovni forum na najvišoj razini upravo zbog situacije u Ukrajini
Zagreb, 240113.Vlada.Odrzana redovita sjednica Vlade RH.Na fotografiji: Ivan Vrdoljak, Zoran Milanovic.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

Iako je pod sankcijama Europske unije, a Hrvatska ih se kao članica mora pridržavati, Rusija je tržište na koje će hrvatske kompanije uskoro pokušati napraviti come back, piše Globus.

U tome bi trebala pomoći zajednička inicijativa Ministarstva gospodarstva i Hrvatske gospodarske komore, koji organiziraju Hrvatsko-ruski gospodarski forum u Moskvi u utorak, 17. veljače.

Ministar Ivan Vrdoljak, koji će predvoditi delegaciju, još je u vrijeme prvog vala sankcija protiv Rusije održavao sastanke s domaćim gospodarstvenicima koji rade s Rusijom, uvjeravajući ih da će država, koliko god može, pomoći u zaštiti njihovih interesa.

Rusko je tržište golemo i dobro reagira na hrvatske proizvode. Sankcije su zato s nelagodom dočekane u poslovnom sektoru – godinu ranije dovoljno je problema nastalo zbog ulaska Hrvatske u Europsku uniju i uvođenja viza za ruske državljane, zbog čega se njihov dolazak na Jadran prepolovio, piše Globus.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:45