NEPREDVIĐEN KVAR

Glavna Elektrina zgrada čak 41 minutu ostala bez struje!

Oni koji su jučer oko podneva došli platiti račun, ostali su u mraku

ZAGREB - Došla sam platiti račun u Elektru u Gundulićevu i tek što sam stala u red, vjerovali ili ne, nestalo je struje. Prvo smo se smijali kakvi smo mi pehisti, ali nakon desetak minuta nitko nam nije znao odgovoriti na pitanje zašto je nestalo struje i dokad ćemo čekati.

Zastoj isporuke

Oko 12 sam otišla na kavu, ali ni u kafićima nije bilo struje, pa sam otišla. Ne znam dokad je Elektra bila u mraku, ali malo mi je neozbiljno što nitko u Elektri ne zna zašto je nestalo struje - gotovo u dahu ispričala nam je jučer čitateljica Vedrana.

Da i HEP može ostati bez struje, potvrdio nam je dežurni dispečer kojega smo dobili vrlo brzo nakon poziva uzrujane čitateljice.

- Da, istina je, i mi smo ostali bez struje. Danas u 11.36 došlo je do nepredviđenog zastoja isporuke električne energije u sedam trafostanica u centru Zagreba - rekao nam je dežurni dispečer.

Nagli nestanak struje iznenadio je sve zaposlenike u Gundulićevoj jer i na web stranici HEP-a, u rubrici “Danas bez struje”, nije bilo navedeno da će cijeli centar ostati bez tog važnog energenta. Zanimljivo, ni poslijepodne nitko na službenim stranicama nije objavio tu vijest ni ispriku korisnicima.

Ispale trafostanice

- Trafostanice su jednostavno ispale, a riječ je o nepredviđenom kvaru koji je popravljen u 12.17 - završio je svoj izvještaj već pomalo nervozni dispečer.

Nakon razgovora s dispečerom nazvali smo čitateljicu Vedranu i obavijestili je o 41-minutnom kvaru, a da ni sami nismo znali što ga je prouzročilo.

- Nadam se samo da neću morati nositi bocu vode kada budem išla platiti račun za vodu - razočarano nam je rekla Vedrana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:35