SPORNA OBJAVA

GLAVAŠ U NOVOM PROBLEMU Policija istražuje prijetnje svjedocima s njegova profila na Facebooku

Na Glavaševoj facebook stranici osvanula je fotografija pet obješenih osoba čije glave se ne vide već samo tijela, a ispod fotografije je stajao tekst: "Osma božja zapovijed glasi: "Ne reci lažno svjedočanstvo" i ona zabranjuje laganje, lažno svjedočenje, krivokletstvo... a ovi na ovoj slici su lažno svjedočili i stigla ih je zaslužena kazna...".
 Tom Dubravec / CROPIX

Dok Branimir Glavaš uživa u prvim satima slobode u kući u Drinovcima, policija utvrđuje sadrže li tekst i fotografija objavljeni na njegovu profilu prijetnju svjedocima, tj, sadrže li elemente kaznenog djela.

Naime, na Glavaševu Facebook profilu kojeg moderira njegov sin, pojavila se tekstualna i slikovna poruka koje je teško protumačiti drugačije nego kao prijetnju svjedocima koji su u kaznenom postupku protiv Glavaša i još petoro osuđenih svjedočili o njihovom ratnim zločinima.

Na stranici je osvanula fotografija pet obješenih osoba čije glave se ne vide već samo tijela, a ispod fotografije je stajao tekst: "Osma božja zapovijed glasi: "Ne reci lažno svjedočanstvo" i ona zabranjuje laganje, lažno svjedočenje, krivokletstvo... a ovi na ovoj slici su lažno svjedočili i stigla ih je zaslužena kazna...".

Foto: Tom Dubravec/Cropix

Nakon što su mediji izvijestili o ovoj poruci, ona je s Glavaševog Facebook profila hitro obrisana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:18