OSUĐEN ZBOG RATNIH ZLOČINA

Glavaš primio presudu, odvjetnici pišu ustavnu tužbu

Branimir Glavaš primio je pravomoćnu sudsku presudu kojom je osuđen na osam godina zatvora zbog počinjenog ratnog zločina u Osijeku 1991. i 1992. godine
Medjugorje, 200110.Utakmica izmedju NK Imotski - NK Osijek u Medjugorju.Na fotografiji: Branimir Glavas.Foto: Branimir Boban / CROPIX
 Branimir Boban / CROPIX

OSIJEK - Branimir Glavaš primio je pravomoćnu sudsku presudu kojom je osuđen na osam godina zatvora zbog počinjenog ratnog zločina u Osijeku 1991. i 1992. godine. Presuda mu je uručena 16. kolovoza, a potvrdio nam je to i njegov odvjetnik Ante Madunić.

- Točno je da je moj klijent zaprimio presudu, a mi smo već počeli raditi na ustavnoj tužbi kako bismo je predali u zadanom roku od 30 dana od primitka te svim pravnim sredstvima „srušili“ presudu Vrhovnog suda i dokazali što se doista događalo u ratnom Osijeku 1991. i 1992. godine. Što se tiče nekih novinskih napisa u BiH da je Glavaš odbio primiti presudu, oni su netočni, jer da je nije primio mi ne bismo mogli pisati Ustavnu tužbu - rekao je Madunić.

Upitan da odgovori ima li informaciju što će Glavaš odlučiti kada je riječ o služenju zatvorske kazne, odnosno hoće li to činiti u Hrvatskoj ili BiH, Madunić je kazao da ne zna ništa o tome.

- No, sudeći po onome što je njegova stranka posljednjih dana priopćavala, to neće biti samo njegova odluka - rekao je Madunić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:21