JAVIO SE BJEGUNAC

Glavaš: Niti tko pregovara, niti sam koga ovlastio za pregovore o povratku

Glavaš je nepravomoćno osuđen zbog ratnih zločina u Osijeku, a Vrhovni sud uskoro bi trebao objaviti svoju odluku na žalbu
 Boban/CROPIX

OSIJEK, DRINOVCI - Nakon što se u posljednja tri dana u medijima pojavilo nekoliko tekstova u kojima se spominje mogućnost povratka Branimira Glavaša u Hrvatsku, pri čemu je jedan od njegovih odvjetnika Veljko Miljević potvrdio Jutarnjem listu da pregovara o uvjetima Glavaševa povratka , u četvrtak se oglasio i Glavaš.

On u svom priopćenju demantira da itko u njegovo ime pregovara. "Niti bilo koji moj odvjetnik pregovara, niti sam ih ovlastio da u moje ime pregovaraju, "o uvjetima uz koje bi se vratio u Hrvatsku i stavio na raspolaganje pravosuđu“, pa tako ni u medijima često spominjanoga mog odvjetnika Veljka Miljevića,“ stoji između ostaloga u Glavaševu priopćenju.

Podsjetimo, Vrhovni sud uskoro bi trebao objaviti svoju odluku na žalbu na prvostupanjske presude Županijskog suda u Zagrebu, kojim su Glavaš i još petero optuženika nepravomoćno osuđeni za ratni zločin u Osijeku 1991. i 1992. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:51