CRKVA I POLITIKA

Glas Koncila: Sanader je bio marioneta u rukama komunista, oni su preuzeli HDZ

Glavni urednik Glasa Koncila pozvao je hrvatske građane da odustanu od postojećih političkih opcija te da se okupe u neku manju stranku
 Danijel Soldo/CROPIX

ZAGREB - Glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić obrušio se u novom broju tog katoličkog lista na vladajući HDZ i oporbeni SDP optuživši ih da su robovi bivših komunista i komunističkog mentaliteta te su kao takvi, zapravo, antidržavotvorni. Također, pozvao je hrvatske građane da odustanu od postojećih političkih opcija te da se okupe u neku manju stranku kako bi na sljedećim parlamentranim izborima doprinijeli pobjedi državotvorne stranke i politike.

- I prvi hrvatski predsjednik ( Franjo Tuđman) bio je bivši komunist koji je kao suradnike također okupio bivše komuniste; a da to nije učinio, nikada on ne bi došao na vlast niti bi Hrvatska postala samostalna država. Za razliku od prvog predsjednika, koji je (premda je bio bivši komunist i general JNA) bio istinski hrvatski državotvoran, vjerovao i iskreno radio i borio se za osamostaljenje Hrvatske, mnogi njegovi suradnici i kasniji nositelji visokih državnih funkcija, a bivši komunisti, nikada nisu čvrsto zastupali hrvatsku državotvornost i mnogi od njih, da nije uspjelo osamostaljenje Hrvatske, bili bi na strani onih koji bi bez trunke grižnje savjesti sudili 'hrvatskim nacionalistima i separatistima - piše Miklenić.

Miklenić smatra kako komunisti, uz čast iznimkama, nisu nikad imali državotvorno hrvatsko opredjeljenje te da su trenutno na vlasti jer poznaju metodologiju izvršavanja moći i vladanja.

- Oni su se otpočetka infiltrirali u sve novonastale političke stranke u Hrvatskoj i uspjeli potpuno onesposobiti stvarno hrvatski orijentirane stranke za ikakav bitan utjecaj u hrvatskom društvu i državi. Oni su preuzeli kontrolu nad većinom medija, nad kulturom, oni su izvršili nemoralnu i često protpuravnu privatizaciju i pretvorbu, oni su razorili hrvatsko gospodarstvo i usmjeril ga u skladu sa svojim interesima, a na očitu štetu općega dobra i svih ostalih hrvatskih građana.

Oni su uveli najsiroviji kapitalizam, rasprodali ispod svake cijene velike hrvatske proizvodne i ekonomske vrijednosti. Oni i dalje žele Hrvatsku slabu, na koljenima, oni pužu pred međunarodnim silama - piše glavni urednik Glasa Koncila, dodajući kako je Sanaderov "iznenadni i vjerojatno prisilni odlazak, koji je očito bio uvelike marioneta u njihovim rukama, poslužio da baš bivši komunisti preuzmu potpunu kontrolu nad najjačom hrvatskom političkom strankom, premda su u njoj manjina".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:36