POSJET JE POTVRDA DOSTOJANSTVA

Glas koncila: Haška presuda daje novu dimenziju pohodu Pape Hrvatskoj

ZAGREB – Pred nama je izniman, povijesni i višestruko znakovit pohod pape Benedikta XVI. Hrvatskoj , državi koja se još na neki način traži, premda ovoga lipnja slavi 20. obljetnicu proglašenja Deklaracije o neovisnosti, i Crkvi koja privodi kraju svoje unutarnje ustrojavanje i liječenje rana koje je zadobila u dugotrajnom komunističkom razdoblju i u velikosrpskoj agresiji, piše u najnovijem komentaru glavni urednik 'Glasa koncila' Ivan Miklenić.

U komentaru pod nazivom 'Potvrda dostojanstva' napominje se kako je haška presuda generalima dala još jednu novu dimenziju tom pastoralnom i državnom pohodu.

- Premda nitko u Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj i ne pomišlja da bi papa Benedikt XVI. trebao javno zauzimati stav o toj nepravednoj prvostupanjskoj haškoj presudi, sam njegov dolazak u Hrvatsku potvrda je neokrnjenoga dostojanstva hrvatskoga naroda - bez obzira na presudu o tobožnjem "zajedničkom zločinačkom pothvatu" koji - koliko se to god pokušavalo kamuflirati - ipak neopravdano baca sjenu na sve hrvatske branitelje i na čitav hrvatski narod, stoji u komentaru.

- Kada je dostojanstvo hrvatskoga naroda ranjeno, pohod i prijateljstvo najvećega moralnoga autoriteta suvremenoga čovječanstva, pape Benedikta XVI., melem je na tu ranu – piše Miklenić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 20:05