SJEDNICA ŽUPANIJSKOG ODBORA HDZ-a

Frano Matušić uspio prikupiti dovoljno glasova za raspuštanje gradske organizacije HDZ-a Dubrovnik, Šuica odlazi?

DUBROVNIK - Sjednica županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije sazvana je temeljem prigovora na izbore u temeljnim ograncima gradske organizacije Dubrovnik.

U prigovorima je navedeno kršenje Statuta, izbornih pravila, kodeksa časti i te prigovore sada teba raspraviti i vidjeti treba li uvesti neku vrstu sankcije - kazao je danas predsjendik Dubrovačko-neretvanskog HDZ-a Frano Matušić. Na pitanje novinara nije želio prejudicirati moguće sankcije, ali je ustvrdio kako se radi o osobito grubim povredama čak i stranačkog statuta.

- Ja ne mogu, prije sjednice, govoriti o tome što bi se moglo odgoditi jer ja to ne mogu znati, pa ne mogu reći hoće li se Županijski odbor odlučiti za ovo ili ono - kazao je Matušić.

Upitan je li dovoljno samo poništiti izbore u ztemeljsnim ograncima, Matušić je ponovio kako su napravljene grube povrede stranačkih pravila koja traže najteže sankcije.

- Prekršen je Statut stranke, i takva je povreda iznad odluka Nacionalnog vijeća. Dakle, bez obzira na odluke tog tijela, unatoč započetim unutarstranačkim izborima, smatram da je moguće raspustiti ogranak koji s etoliko ogriješio o stranačke zakone - ustvrdio je Matušić.

Sjednica županijske organizacije sazvana je za 18 sati u Stonu, a očekuje se da bi na nju trebao stići i glavni tajnik stranke Branko Bačić. U dubrovačkom HDZ-u danas se pročulo kako je Frano Matušić već uspio prikupiti dovljno glasova za raspuštanje gradske organizacije HDZ-a Dubrovnik i na taj način konačno pobjediti svoju dugogodišnju protivnicu i rivalku Dubravku Šujicu.

S druge strane, pojavile su se špekulacije kako se dubrovačka organizacija raspušta samo zato jer je na izborima u šest temeljnih ogranaka sve dobila struja Dubravke Šujice i baš u svim temeljnim ograncima - premoćno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:33