JELENIĆ POTVRDIO

FRANJO VARGA DANAS ĆE PROGOVORITI O LAŽNIM SMS PORUKAMA? Jedan od optuženika u aferi SMS zatražio sastanak u DORH-u

 
 CROPIX

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić rekao je za televiziju N1 kako će se istražitelji danas sastati s Franjom Vargom, optuženikom u aferi SMS zajedno s Blažom Curićem, kumom HDZ-ova Milijana Brkića, jer je zatražio sastanak u Državnom odvjetništvu gdje bi mogao progovoriti o lažnim SMS porukama.

Varga je još prošlog tjedna ustvrdio kako je zatražio sastanak s njegovim odvjetnikom u Državnom odvjetništvu, kako bi im rekao tko mu je dao SMS-ove za koje ga se terete i dodao kako je razgovarao o tome s tužiteljem Svenom Miškovićem koji je pristao je i rekao kako će ga nazvati i javiti kada da dođe na razgovor.

"Naravno da će kolege vidjeti o čemu je riječ i što bi to gospodin Varga podijelio s DORH-om. I ranije je DORH reagirao na njegove zamolbe, ispitivan je dosad četiri ili pet puta. Danas će opet biti ispitan", rekao je Jelenić.

Na pitanje zašto je USKOK upleten u slučaj zakupa poslovnih prostora brata Milijana Brkića, Jelenić je rekao kako misli da je to pitanje za USKOK i njegovu šeficu te kako je to u njihovoj nadležnosti.

Rekao je i kako bi izvidi u slučaju Agrokor trebali biti gotovi do 20. svibnja kako je i najavljeno te da je vještačenje u tom slučaju bilo iznimno kompleksno pa je stoga i potrajalo.

Jelenić nije htio dati ocjenu svojih godinu dana rada te poručio kako bi njegov rad trebali ocjenjivati drugi, a smatra kako je uspio u naumu da ostvari bolju suradnju policije i Državnog odvjetništva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 05:55