PALJBA S IBLEROVOG

FOTO Zoran Milanović odgovorio HDZ-u: Nećete nas uvući u prljavu kampanju! Nismo svi isti...

Osvrnuo se na optužbe iz HDZ-a kako je nasilnik te one šefa HHO-a Ivana Zvonimira Čička o crnim fondovima
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Pred stotinjak članova Glavnog odbora šef SDP-a Zoran Milanović konačno je danas odgovorio na optužbe kojima je proteklih dana izložena njegova stranka, ali i on osobno.

- Mogu govoriti što god hoće, mogu se služiti osobnim objedama, mogu optuživati SDP da je imao prljavo poslovanje i tajne račune. Samo naprijed. Istina je vjerujem jasna velikoj većini ljudi, a bit će još i većoj - poručio je na početku današnje sjednice Glavnog odbora Milanović. Predsjednik SDP time se osvrnuo na optužbe iz HDZ-a kako je nasilnik , te na one šefa HHO-a Ivana Zvonimira Čička da njihova stranka ima tajni račun u Grazu.

Na djelu je, ocijenio je, prljava kampanja koja je davno počela i u koju se SDP neće dati uvući.

- Koliko god se trudili i upinjali uvući nas u prljavu kampanju kako bi dokazali da smo svi isti i da svi igraju na isti prljav način, SDP ovoga puta neće nasjesti - naglasio je Milanović pred stranačkim kolegama. Njihova stranka, dodaje, nema što skivati.

- SDP je uvijek radio transparantno, po zakonu i pošteno - tvrdi. A političkim suparnicima poručio je kako će SDP pobijediti na predstojećim izborima.

- S naše strane kampanja neće biti prljava. To je poruka našim politčkim suparnicima, rivalima, a ne neprijateljima. Ako žele neprijatelja neka si ga traže negdje drugdje. U nama neće imati neprjaltelja već žestokog protivnika koji planira dobiti ovu utakmicu - naglasio je Milanović.

A Glavni odbor stranke danas je raspravljao o predizbornom programu Kukuriku koalicije Plan 21 i to gotovo 10 dana nakon što je on predstavljen javnosti.

- To je otvoren program koji je rezutata rada naše stranke i naših partnera u protekle dvije godine - kazao je. Priznao je kako nije tipično politčko ponašanje tri mjeseca prije izbora biti tako otvoren prema građanima i pokazati program “jer se to uvijek može zloupotrijebiti”.

- Ali vjerujemo u dobronamjernost velike većine ljudi, a oni koji nisu dobronamjerni i žele od kampanje napraviti prljavu kampanju smo neka to rade - rekao je. Osvrnuo se na pristupni ugovor s EU za koji smatra da ga je Vlada trebala ranije objaviti.

- O najvećem broju stvari odlučujemo mi u Hrvatskoj. Mi snosimo odgovornost i za uspjeh i za neuspjeh. Nije ovo Bruxelles već Hrvatska - kaže Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:34