AKCIJA ZA OKOLIŠ

FOTO: ZELENI SISAK ZA ZELENI PLANET U Sisku u jednom danu posađeno 145 ukrasnih stabala uz ulice i šetnice

 
 Mate Piškor / CROPIX

U sklopu akcije „Zeleni Sisak za zeleni planet” u organizaciji sisačkih trgovačkih društava, ustanova, škola i vrtića u ponedjeljak je istovremeno na četiri lokacije u gradu posađeno 145 stabala. Koordinator akcije bio je Komunalac Sisak sa svojim zaposlenicima i mehanizacijom, a uključena su sva gradska trgovačka društva i ustanove, kako bi zajedno promicali ekološke vrijednosti.

Mate Piškor / CROPIX

Na Šetnici Slave Striegla uz obalu Kupe posađeno je 40 novih stabala gladitsie, a neka od novih stabala ovdje su zamijenila bolesne breze. U Rimskoj ulici, uz parkiralište, posađena su 22 stabla kestena bez plodova. Uz Ulici kralja Tomislava posađeno je čak 60 stabala ukrasnih trešanja, a uz Fistrovićevu ulicu posađeno je 13 stabala stupastog graba. Nova stabla sadit će se i kod sisačkih dječjih vrtića.

Mate Piškor / CROPIX

Ovoj akciji su se pridružili učenici iz osnovnih škola, mališani iz sisačkih vrtića Sisak Novi i Sisak Stari te mladi hokejaši KHL Siska koji su od strane stručnjaka upoznati kako iz sadnica postaje drvo nakon čega su pomagali sadnji stabala.

Mate Piškor / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:18