NEOBIČNA PORUKA

FOTO: ZAGREBAČKI SVEĆENIK PLATIO ŠOKANTAN JUMBO PLAKAT 'Komunizam, tarot i mir uzrokuju pedofiliju'

 Facebook/Sam Harris

Na Aveniji Većeslava Holjevca u Zagrebu osvanuo je plakat plaćen od strane velečasnog Ivice Berdika, koji kao uzroke pedofilije navodi komunizam, mir, tarot, egipatsku mitologiju, horoskop i slično, piše N1 .

Kada je novinar N1 nazvao u njegovu župu Sv. Stjepana prvomučenika u Botincu, svećenik je najprije rekao da nije točno da na plakatu piše njegovo ime, međutim, kada mu je novinar kazao da je to ipak tako, požalio se na način na koji se s njim razgovara.

"Moramo se upoznati pa popričati, preko telefona to ne djeluje kako treba", kazao je župnik, no ipak je odgovorio na par pitanja.









Upitan na koji način širom svijeta prihvaćeni simbol mira ili komunizma mogu biti uzrok pedofilije, odgovorio je: "Sve vam dolje piše. To je iz poslanice Rimljanima, to je biblijska rečenica", kazao je župnik. "To nije znak mira", nastavio je zatim, no nije odgovorio na pitanje što jest poručujući novinaru da se informira o stvarnoj prirodi tog simbola.

Upitan kako se Biblija mogla referirati na ove simbole tisućama godina prije nego su ušli u upotrebu u kontekstu kakav je poznat danas, primjerice na crvenu zvijezdu, Berdik je odgovorio: "Bog je unaprijed znao kako će se povijest odvijati. Bog ima povijest u svojim rukama, to je snaga Božje riječi, ljudi baš ne vole čuti istinu".

Na pitanje kako je kao naručitelj plakata uspio povezati pedofiliju i komunizam, inzistirao je na svojoj ranijoj tvrdnji bez nuđenja odgovora: "To je Bibilija povezala, tamo sve piše", donosi N1 .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:52