NOVA ŠKOLSKA GODINA

FOTO Više prvašića nego lani: Danas u školske klupe sjeda više od 420 tisuća učenika

 Ronald Goršić/CROPIX

ZAGREB - Danas će u školske klupe diljem Hrvatske sjesti više od 420 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola što će za tjedan dana, u ponedjeljak, 12. rujna, učiniti i gotovo 110 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola u četiri dalmatinske županije - Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji koje su zatražile odgodu početka škole zbog vrućina i turističke sezone.

FOTOGALERIJA - Počela nova školska godina: Jadranka Kosor ispratila prvašiće u školske klupe

(za pregled kliknite na fotografiju)

Tako će, prema podatcima Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ), u prvoj polovici rujna nova školska godina početi za gotovo 530 tisuća učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola.

U Hrvatskoj će tako u ovoj školskoj godini biti oko šest tisuća učenika osnovnih škola manje, ali i nešto više od tri tisuće i osamsto srednjoškolaca više nego lani.

Ove godine je pak, u Hrvatskoj 41.223 prvašića što je oko tisuću i pol više nego lani, a time je prekinut višegodišnji negativan "trend" smanjivanja broja prvašića.

Ove godine će biti i više maturanata nego lani i u gimnazijama i četverogodišnjim te trogodišnjim strukovnim školama pa će ih tako u gimnazijama i četverogodišnjim strukovnim školama biti 34.594 , dok ih je lani bilo 31.948.

U tri srednje škole - požeškoj Gimnaziju, Medicinskoj školi u Zadru i XV. zagrebačkoj gimnaziji nova školska godina počet će s novinom - uvođenjem e-imenika koji će zamijeniti stari školski imenik. Riječ je o pilot-projektu koji će se provoditi u devet prvih razreda spomenutih škola i to u po tri prva razreda u svakoj od njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:11