PROSVJED U ZAGREBU

FOTO, VIDEO Iako ih je ovaj puta bilo manje, prosvjednici su poručili da neće odustati

Glavna meta prosvjeda bio je HRT
Zagreb, 140311. Deseti po redu protuvladin prosvjed tzv. Facebook grupe poceo je u 18 sati na Cvjetnom trgu poslije cega su prosvjednici krenuli u povorci gradom.Foto: Sime Sokota / CROPIX
 Sime Sokota / CROPIX

NOVO >>>> 21:33 Povorka je poručila HDZ-u sve što misli, rekli su i da će doći opet, a nakon toga su se usputili prema Trgu bana Josipa Jelačića, gdje će završiti večerašnji skup. Sljedeći je u četvrtak u 18 sati na Cvjetnom trgu.

21:20: Prosvjednici su se stigli do zgrade HDZ-a i viču "HDZ, lopovi", policiji poručuju da čuvaju mafiju i traže izbore. Čuva ih tridesetak policajaca.

20:58 I ovoga puta povorka je izabrala novo mjesto za izražavanje nezadovoljstva. Zaustavili su se pred zgradom Vrhovnog suda i tamo prosvjeduju.

20:20 Prosvjednici su kratko blokirali promet zaustavivši se na križanju Savske i Vukovarske. Automobili su im trubili u znak potpore. Nakon nekoliko minuta nastavili su prema HDZ-u.

19:55 Kasnije su dobili informaciju kako od direktnog prijenosa nije bilo ništa, ali nisu se vraćali na Slavonsku aveniju, samo su vikali "Nećemo cenzuru", "Hloverka, ostavka", "Jabuka, ostavka".

19:47 Dobili su što su htjeli i imaju direktan prijenos u Dnevniku. Prema obećanju, maknuli su se sa Slavonske avenije i odblokirali promet te krenuli prema centru Zagreba, najvjerojatnije prema središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma.

19:30 Prosvjednici su novinaru HRT-a Goranu Brozoviću kazali kako će ubuduće tjerati sve novinare i snimatelje s javne televizije, ukoliko ne prenesu u direktnom prijenostu prosvjednu povorku na Prisavlju. Također, kazali su kako ostaju tamo do daljnjega.

19:20 Prosvjednici su blokirali promet na Slavonskoj aveniji u oba smjera i namjeravaju to činiti sve dok vijest o prosvjedu ne prenesu direktno na Dnevniku. Viču "Dolje Jabuka", "Nećemo cenzuru" i "Hoćemo u Dnevnik".

19:14 Povorka od nekoliko tisuća ljudi stigla je pred zgradu HRT-a i čeka početak središnjeg Dnevnika. I dalje prevladavaju poruke "Jaco odlazi" i "HDZ, lopovi".

18:55 Prosvjednici žele stići do HRT-a do početka središnjeg Dnevnika pa je cijela povorka krenula put Prisavlja. Mnogi posprdno govore kako žele čestitati Jabuki na intervjuu s premijerkom Jadrankom Kosor.

18:30 Pred Kamenitim vratima prosvjednike je zaustavila policijska blokada od otprilike tridesetak policajaca. Vikalo se "Hoćemo izbore" i "Znamo da nas čujete".

18:20 Prosvjednici su odmah krenuli prema Markovom trgu. Radićevom se ori "Svi na ulice" i "HDZ lopovi". Broj građana je porastao na otprilike tisuću.

18:15 Povorka je krenula u svoju šetnju. Prvo odredište je Trg bana Josipa Jelačića, s kojeg će krenuti dalje. Povorkom dominira poprilično velik transparent na kojem piše "Generalni štrajk".

18:00 Na Cvjetnom trgu se polako okupljaju prosvjednici, iz minute u minutu ih je sve više. Niti večeras neće biti govorancija, povorka će odmah krenuti u 'marš' Zagrebom. Skupina prosvjednika je najavila kako će se kandidirati na izborima.

ZAGREB - Novi prosvjed za Vladu premijerke Jadranke Kosor ne dolazi u najbolje trenutku jer u Zagrebu boravi izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku Hanes Swoboda, kojega vrh HDZ-a danas pokušava uvjeriti da trebamo što prije završiti pregovore za EU .

Sigurno neće biti najbolja reklama povorka koja će krenuti u 18 sati s Cvjetnog trga i sasvim sigurno poručiti što misli o europskoj misiji aktualne vlasti. Nije za odbaciti niti mogućnost kako će spomenuti i Hanesa Swobodu.

Za što bolju atmosferu pobrinut će se Tribal Jam Orkestar, koji će udaraljkama i raznim drugim instrumentima pratiti povorku po svim odredištima na koja će se uputiti večeras.

Kao i svaki put, tako i ovaj, najavljen je miran i dostojanstven prosvjed.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:15