55 GASITELJA NA TERENU

FOTO: VELIKI POŽAR KOD ŠIBENIKA Vatra je na stotinjak metara od kuća, gase je i kanaderi

Planula je borovina u blizini Jadrtovca. Riječ je o prvom većem požaru ove godine na tom području
 Nikša Stipaničev/CROPIX

ŠIBENIK - Na području mjesta Jadrtovac u blizini Šibenika u ranim je poslijepodnevnim satima buknuo veliki požar, koji se približio na samo stotinjak metara od prvih kuća. Kako je izvijestila Vatrogasna zajednica šibensko-kninske županije, dojava o požaru zaprimljena je u 13:06 sati, a na intervenciju su upućeni pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, Javne vatrogasne postrojbe Vodice te dobrovoljnih vatrogasnih društava Brodarica, Grebaštica, Zablaće, Šibenik, Perković, Zaton, Primošten i Vodice.

Ukupno je na terenu 55 gasitelja s 18 vozila. U pomoć su im stigle i zračne snage - dva kanadera i jedan air traktor.

Kako javlja portal Šibenik IN , vatra se proširila na između 7 i 8 hektara površine na kojoj ima dosta borove šume, a velikim količinama vode iz zraka posebno se brani dio u blizini kuća prema Jadrtovcu jer je vatra došla vrlo blizu naselju.

- Ovo je prvi veliki požar ove sezone na šibenskom području, ali dočekali smo ga spremni i dobro opremljeni. Mogu kazati da nam ove godine opreme ne manjka i vjerujem da ćemo uskoro staviti požar pod nadzor – rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:29