NAJVEĆI GUBITNIK

FOTO: TMURNA ATMOSFERA Kujundžić iznenađen lošim rezultatom, ali ostaje na političkoj sceni

Iako to nije decidirano rekao, jasno je da će svoje glasače Kujundžić pozvati da podrže kandidatkinju HDZ-a
Zagreb, 281214. Izborni stozer Milana Kujundzica, Folnegoviceva 6.Pracenje rezultata prvog kruga predsjednickih izbora u stozeru predsjednickog kandidata Milana Kujundzica.Na fotografiji: obracanje Milana Kujundzica javnosti.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX

Sjeme političkih promjena je bačeno. Tu je rečenicu sinoć u više navrata izgovorio najveći gubitnik ovih predsjedničkih izbora, kandidat Milan Kujundžić, nakon što je oko 22 sata postalo jasno kako nema nikakve šanse.

Razočaran, kaže, nije, no iznenađen jest.

- To je volja naroda i treba je poštovati - rekao je s blagim smiješkom.

Stožer predsjedničkog kandidata Milana Kujundžića bio je sinoć najtmurnije mjesto izborne noći. Nije bilo pljeska, slavlja, tamburaša ni skandiranja. Pogleda uprtih u pod, članovi i simpatizeri Hrvatske zore i Saveza za Hrvatsku isčekujući svog kandidata u pola su glasa, među sobom, komentirali katastrofalan rezultat. Iz njihovih su se riječi dale razabrati dvije stvari: rezultat bi bio bolji da nije bilo nepravilnosti, te da Milan Kujundžić namjerava u drugom krugu poduprijeti kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović.

JOSIPOVIĆ U DRUGI KRUG ULAZI S MANJE OD 1,5% PREDNOSTI Josipoviću 38,46%, Kolindi 37,22%, Sinčiću 16,42%, a Kujundžiću 6,30% glasova!

- Prvotni cilj je postignut, a to je smjena vlasti na Pantovčaku - rekao je novinarima Kujundžićev glasnogovornik Ivan Hrstić.

Omanji stožer u zagrebačkoj Folnegovićevoj ulici, gdje je i inače sjedište Hrvatske zore, počeo se puniti jučer iza 17 sati. U početku su ga napunili isključivo novinari kojih je za praćenje izborne noći u Kujundžićevoj režiji bilo akreditirano više od šezdeset. Po objavi prvih procjena rezultata, odnosno izlaznih anketa u 19 sati, dio simpatizera odmah je nezadovoljno napustio stožer, dok su drugi tek počeli pristizati.

Njihov kandidat pridružio im se tek deset minuta prije 22 sata. Izazvao je pljesak okupljenih. O greškama u kampanji nije htio govoriti, rekavši samo da ih je bilo, a najavio je i daljnje sudjelovanje na hrvatskoj političkoj sceni. Iako to nije decidirano rekao, jasno je kako će svoje birače, a riječ je o oko šest posto izašlih na izbore, pozvati da svoj glas daju kandidatkinji HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:00