SLUČAJ FIMI MEDIA

FOTO SUĐENJE BIVŠEM PREMIJERU Sanaderov punac na sud stigao taksijem, ali nije želio svjedočiti

Svoj raniji nedolazak na svjedočenje Šarić je pravdao liječničkom dokumentacijom za koju je sudski vještak zaključio da ne može biti opravdanje za izostanak
 Damjan Tadić/Cropix

ZAGREB - Iako je prema sudskoj odluci Ivu Šarića, punca bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, na suđenje u slučaju Fimi medija danas trebala dovesti policija, on se sam pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu, no nije želio svjedočiti protiv člana obitelji.

Jedva pokretan, Šarić je na sud stigao taksijem, a s njim je došla i Mirjana Sanader. Šarić se pozvao na zakonsku 'blagodat' da ne mora svjedočiti protiv svoga zeta Ive Sanadera.



Svoj raniji nedolazak na svjedočenje Šarić je pravdao liječničkom dokumentacijom za koju je sudski vještak zaključio da ne može biti opravdanje za izostanak, pa je sutkinja Ivana Čalić zbog naredila da ga u ponedjeljak na sud dovede policija.

Šarić je predložen za svjedoka jer je na njega upisan velik dio imovine koja po tvrdnjama tužiteljstva zapravo pripada Sanaderu. Među ostalim, Šarić je vlasnik dijela vile u elitnoj zagrebačkoj Kozarčevoj ulici, šuma, pašnjaka, vikendice, ali i bankovnih računa van Hrvatske.

FOTO: KOSOR NA SUDU 'Sanader bi križićem označio što će potpisati, a ostalo bih potpisala ja'

Kada je prije godinu i pol dana prvi put došao na suđenje u slučaju Fimi media, Šarić se također pozvao na zakonsku blagodat da ne mora svjedočiti protiv člana obitelji, a iz spisa je tada izdvojen i njegov istražni iskaz koji, po pisanju medija, nije bio povoljan za Sanadera.

Nakon Šarića na klupu za svjedoke je sjeo bivši ravnatelj policije Vladimir Faber. On bi po tvrdnjama tužiteljstva trebao pobiti iskaz šefa Sanaderova osiguranja koji je kazao da bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić nije mogao bez pregleda ulaziti u Sanaderov dom ili njegov ured u vladi. Obrana se usprotivila Faberovom svjedočenju jer je smijenjen u vrijeme Sanaderova mandata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 10:17