PRIJETEĆA BUKTINJA

FOTO: SPLIĆANE UZNEMIRILE EKSPLOZIJE Veliki požar u radionici i skladištu punom kemikalija

Požar je ubrzo lokaliziran. Povrijeđenih radnika ili građana, prema prvim informacijama nije bilo. Pričinjena je velika materijalna šteta, jer je osim objekta skladišta izgorjelo sve ono što se u njemu nalazilo; boje, kemikalije, gume, alati, razne zapaljive tekućine...

U radionici i skladištu Konstruktor inženjeringa na samom ulazu u Split, desetak minuta prije 19 sati izbio je požar, čule se eksplozije.

Iz splitske Javne vatrogasne postrojbe Hini su potvrdili da se radi o velikom požaru u Konstruktorovoj radionici i skladištu. Kažu da se u skladištu, iz kojega su se čule eksplozije, nalaze brojne kemikalije.

Promet na ulazu u Split iz omiškog smjera otežan je zbog požara, a nebo je crno je od gustog dima koji suklja iz prostora koji gori.

Požar je ubrzo lokaliziran, piše Slobodna Dalmacija . Povrijeđenih radnika ili građana, prema prvim informacijama nije bilo. Pričinjena je velika materijalna šteta, jer je osim objekta skladišta izgorjelo sve ono što se u njemu nalazilo; boje, kemikalije, gume, alati, razne zapaljive tekućine…

Kako je za Slobodnu rekao dežurni vatrogasni operater, požar u skladištu na Sirobuji uspješno je lokaliziran oko 21 sat.

- Dosta je građana u strahu zvalo. No, opasnosti nije bilo, jer je skladište ipak udaljeno od prvih naseljenih kuća. U akciji gašenja požara sudjelovalo je 25 vatrogasaca i 10 vozila iz Javne vatrogasne postrojbe grada Splita, te DVD Žrnovnica. Što je sve točno u skladištu izgorjelo nije nam poznato. No pretpostavljamo da je bilo svačega, od boja, lakova do raznih kemikalija. Te detalje ćemo utvrditi sa odgovornim osobama iz „Konstruktora“ - kazao nam je operater dežurne vatrogasne službe 193.

U Policijskoj upravi Splitsko–dalmatinskoj nisu imali informacija o uzrocima požara.

- Pričekat ćemo da vatrogasci obave svoj dio posla, nakon čega će se pristupiti obavljanju očevida kako bi smo utvrdili uzrok požara i nastalu materijalnu štetu-kazala nam je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:40