PRESICA NA STADIONU

FOTO: SPEKTAKL ZA 40.000 LJUDI Thompsonu za koncert 'bez politike' Kerum besplatno ustupa Poljud

 Mario Todorić / CROPIX

SPLIT - Pjesma bez politike pred 40 tisuća ljudi, najavio je Marko Perković Thomson svoj veliki koncert koji će se održati na poljudskom stadionu 30. lipnja, javlja Slobodna Dalmacija . Thomson će na koncertu predstaviti svoj novi album Ora et labora, a kako je sam kazao, već godinama ne stoji ni uz nijednu političku kampanju, a Poljudu se veseli zbog Splita i Hajduka. Na istom mjestu je 2002. godine održao veliki koncert pun političkih poruka, no ne i ovaj put, kako je kazao.

No, Thompson se na press konferenciji na Poljudu pojavio u društvu gradonačelnika Željka Keruma i njegovog zamjenika Jure Šundova. Dogovor je pao - Grad Split poklanja organizatoru Dalmacija koncertu - besplatno korištenje stadiona, a organizator će donirati Hajduku 100 tisuća kuna.

- Thomson je moj brat po oružju. Obojica smo branili Hrvatsku, a Markove pjesme izrazito su domoljubne. Stoga sam molio gradonačelnika na ovo pokroviteljstvo jer grad i Thomson zaslužuju ovakav spektakl - kazao je novinarima Jure Šundov.

Kerum je dodao kako ovdje nema nikakvog politiziranja. Ako je gradska vlast 2002. Thomsponu dala podršku za poljudski koncert, zašto se to ne bi i sada dogodilo.

- Gradu nedostaje koncerata, a ovo će biti pravi spektakl. Zapjevat ću i ja, al' s tribina. Uostalom, u Hrvatskoj ne postoji nijedan pjevač koji bi imao hrabrost pokušati napuniti stadion. Ako netko želi nastupati, nek se javi Gradu - poručio je Kerum.

Iako je koncert u pozivnicama bio najavljen kao humanitarni, Tomislav Mrduljaš iz Dalmacija koncerta objasnio je kako je riječ o pogrešci, ali da će dio sredstava od prihoda ulaznica svakako biti namijenjen KBC-u Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:41