ANKETA: SLAŽETE LI SE?

FOTO: SLIKA KOJA JE UZBUNILA DUBROVČANE Grad će od sljedeće sezone zabraniti turistkinjama da ulicom hodaju u tangicama

 dubrovniknet.hr

Nakon što se portalu Dubrovniknet.hr jedna čitateljica požalila na turistkinju koja se direktno ispred nje šetala polugola, noseći samo tange i gornji dio kupaćeg kostima, oglasile su se dubrovačke gradske vlasti.

Fotografija koju je čitateljica poslala izazvala je burnu diskusiju i salve neodobravanja te su se pojavila pitanja bi li ikome palo na pamet tako se prošetati drugim svjetskim turističkim destinacijama poput Venecije, Pariza ili Madrida.

Nekoliko sati nakon što se slika raširila hrvatskim internetskim prostorom, službeno je reagirao Grad Dubrovnik, najavljujući bitku protiv navodnog lošeg ukusa postavljanjem ploča protiv golotinje.

'Nažalost, ove godine nismo zbog cijele situacije s proračunom uspjeli sastaviti jedan pravilnik, ali da, vidio sam fotografiju, doista je neprimjereno tako šetati gradom. Zato će iduća sezona započeti sa znakovima zabrane hodanja u ovakvim i sličnim izdanjima, na tri ulaza u Grad - Pile, Ploče i Buža. I za upozoravanje i sankcioniranje bit će zaduženi komunalni redari, jer onda se takvi ljudi neće moći izvlačiti da nisu znali, kad su znakovi zabrane tu', rekao je za Dubrovniknet.hr dogradonačelnik Dubrovnika zadužen za komunalne poslove Željko Raguž.

Foto: Dubrovniknet.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 22:40