HDZ SE RASPIŠTOLJIO U OSIJEKU

FOTO Skandalozan istup Đakića: Ranko, Rajko, Zoki, Veljko, Rade...Mislio sam da sastavljaju srpsku Vladu, a ne hrvatsku

Izdajem zapovijed da HDZ pobijedi u IV. izbornoj jedinici, euforično je poručila Kosor u Osijeku
 Vlado Kos/CROPIX

OSIJEK - HDZ-ova mobilizacija stranačkog članstva nastavljena je u srijedu u Osijeku, koji je bio domaćin mini sabora za IV. izbornu jedinicu. Kulisa, slike i retorika gotovo identična kao i na do sada održanim skupovima, poput subotnjeg u Vukovaru. Različiti su tek uvodni govornici, a ovaj put se posebnom žestinom i uvredljivim tonovima istaknuo saborski zastupnik i predsjednik virovitičko-podravskog HDZ-a Josip Đakić. Nakon što je propisno ishvalio premijerku i predsjednicu stranke Jadranku Kosor, Đakić se obrušio na oporbu, ne birajući riječi kojima bi ih obezvrijedio.

- Ranko, Rajko, Zoki, Veljko, Rade...Mislio sam da sastavljaju srpsku Vladu, a ne Hrvatsku - rekao je Đakić i nastavio.

- Rade će biti ministar u mađarskoj županiji Szomogy, tamo je jad kojeg je on napravio jednoj obitelji. Tko od njih može voditi hrvatsku Vladu? Zar je to Zoki, koji ima godinu dana staža na Trgovačkom sudu i devet mjeseci u Ministarstvu vanjskih poslova, a ostalo mu je partijski staž? Ne, samo HDZ može voditi Hrvatsku i u sljedeće četiri godine - jedva se zaustavio Đakić.

Vladimir Šeks je nakon Đakića najavio pobjedu na izborima „na krilima pobjede na tri fronte - završetak pregovora s EU, borba protiv kriminala i korupcije te gospodarske mjere,“ poručivši usput da su njihovi politički suparnici „hohštapleri i prodavači magle“. Nakon njegova govora okupljene je zabavila Colonia, čija je frontmenica Indira Vladić za Šeksa imala i posebnu pjesmu.

- Gospodine Šeks, ovo je za vaše snene oči. Ja volim vaše snene oči - poručila je Indira Šeksu, nakon čega je otpjevala svoj hit „Za tvoje snene oči“, a prije nego li je skup počastila i tamburaško-dance pjesmom „Golube“ i nazdravila vrhu HDZ-a ispivši gutljaj šljivovice iz pljoske.

Kulminacija je pak došla izlaskom Jadranke Kosor na pozornicu.

- Izdajem zapovijed da HDZ pobijedi u IV. izbornoj jedinici - euforično je poručila Kosor, ponovivši potom u polusatnom govoru sve što drži uspjesima svoje Vlade, odgovarajući pri tome na prozivanja oporbe.

- Mnogi nas žele poniziti i uništiti, ali sve im je uzalud. Mi se njih ne bojimo, a zanimljivo je i to njihovo ime - Kukuriku, pa kad to razdijelite i kad otpadne rika, ostat će samo Kuku. HDZ mora dobiti ove izbore i još četiri godine zbog hrvatskog naroda - kazala je Kosor, dok je iza nje uz državnu i zastavu HDZ-a na pozornici stajala i zastava EU, kao da je Hrvatske već postala njezina članica..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:32