ILEGALNA PROVIZIJA

FOTO Siniša Svilan napustio USKOK: Napokon sam dobio priliku reći pravu istinu na pravom mjestu

Svilan je navodno od Vladimira Šelebaja primio više od 250.000 eura tijekom nepune četiri godine
 Marko Todorov / CROPIX

>> NOVO << 17:00 Direktor programa Nove TV, Siniša Svilan, ispitan je u USKOK-u kao osumnjičenik u istrazi vezanoj uz slučaj Core Media.

- Napokon sam dobio priliku reći svoju istinu, usudio bih se reći pravu istinu na pravom mjestu - izjavio je Svilan po izlasku iz prostorija USKOK-a, gdje je proveo nepunih sat i pol. Pozvao je novinare da izvještavaju fer i u skladu sa zakonom, ali nije želio iznositi detalje “svoje istine”.

Ni njegova braniteljica, odvjetnica Silvana Smodlaka, nije bila puno rječitija. Čak nije željela ni reći je li Svilan iznio obranu ili je iskoristio zakonsko pravo da se brani šutnjom.

ZAGREB - Direktor programa Nove TV Siniša Svilan u utorak je došao u urede USKOK-a u Gajevoj ulici gdje će, nagađa se, biti ispitan oko suradnje s Core Medijom. Još prošlog tjedna Jutarnji je objavio kako je Svilan od vlasnika Core Medije na ruke primao provizije od 2004. do 2007. godine da bi njihovi projekti prošli na Novoj TV.

U istrazi se spominje da je tako od Šelebaja, odnosno njegove supruge Dijane Čuljak i njihova ranijeg partnera Edvina Softića, primio više od 250.000 eura tijekom nepune četiri godine koliko je trajala njihova suradnja.

Afera Core Medija počela je izbijati nakon razlaza Softića sa Šelebajem i Dijanom Čuljak. No, prava istraga krenula je sredinom listopada prošle godine kada je Šelebaj uhićen i pritvoren zajedno s još petereo osumnjičenika.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo otvorilo je protiv njih istragu tereteći ih za zlouporabe i izvlačenje novca iz državnog proračuna. Prema optužbi, Šelebaj je uz pomoć suosumnjičenika i njihovih tvrtki na temelju fiktivnih ugovora izvlačio milijune kuna iz tvrtki Core Media i Media Spot, a usto je na račun PDV-a nezakonito iz proračuna izvukao 3,3 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:24