SASLUŠANJE U REMETINCU

FOTO Sanader odbio odgovarati na pitanja tužitelja. Prodanović: Nismo mi servis USKOK-a

Liječničkim pregledom u srijedu utvrđeno je kako je Sanaderova noga značajno natekla te da se više ne radi o sportskoj ozljedi već nečem ozbiljnijem
 Admir Buljubašić/Cropix

NOVO >>> 15:48 Odvjetnici Ive Sanadera Čedo Prodanović i Goran Suić nakon dvosatnog iznošenja obrane Ive Sanadera u zatvorskoj čeliji u 15.10 sati napustili su Remetinec i rekli da je njihov branjenik iznio obranu vezano za predmet Fimi Mediu gdje je optužnica nedavno proširena na šeficu računovodstva HDZ-a Branku Pavošević vezano za račune HDZ-a i pranje novca.





- Dao je obranu no ne možemo ništa detaljnije reći osim stečenog dojma da je bio uvjerljiv kao što je on inače. Iznio je dosta argumenata. Bile su dvije tužiteljice. Ovo je prva istraga, a slijedeća je zakazana za srijedu u 14 sati, a o zdravstvenom stanju Ive Sanadera ovisi gdje će biti ispitan - kaže Prodanović.





Sanader će sutra ujutro u 9 sati otići u Zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj gdje ga očekuje opsežni pregled.





- Postoje veliki problemi s nogom i vjerojatno će trebati brojne pretrage, no ne želi od toga praviti dramu i ne želi ispasti žrtva. No, činjenica je da postoje opasni problemi s nogom pa će trebati i magnetsku rezonancu. Moramo biti sigurni da je sve uredu s nogom. Austrijski liječnici očito se nisu dovoljno potrudili - objašnjava Prodanović.





Iznošenje obrane, kaže Prodanović, gotovo je što se tiče Fimi Medie, te ne očekuju nikakva iznenađenja. Iskazivao je svoju obranu, kaže Prodanović, ali nije odgovarao na pitanja jer se brani i nema potrebe da pomaže na drugačiji način.

- Nismo mi servis DORH-a i USKOK-a. Branimo se. Nećemo im odgovarati na pitanja i olakšavati posao - rekao je Prodanović.

- Obrana ima 5 istraga, druga je u srijedu, a kad će sve biti gotovo teško je reći. Možda se ne riješi sve do godišnjih odmora. Što se tiče spisa još ga nismo vidjeli, ali očekujemo da ćemo ga na uvid dobiti uskoro - kaže Prodanović.

Prodanović tvrdi da je njegov branjenik bio uvjerljiv pred tužiteljicama USKOK-a.

14:15 Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović izjavio je prije ulaska u zatvorski kompleks u Remetincu da će USKOK-ovi istražitelji danas bivšeg premijera prvo ispitati oko slučaja Fimi-medija.

Iako je Sanader najavio aktivnu obranu, Prodanović i njegov drugi odvjetnik Goran Suić objasnili su kako njihov klijent nema namjeru nikoga blatiti niti svaljivati krivnju na druge.

13:50 Ivi Sanaderu se zdravlje stanje pogoršalo. Naime, stanje njegove noge nije nimalo dobro iako su austrijski liječnici za pregleda u Salzburgu, gdje je boravio u pritvoru, zaključili kako je riječ o istegnuću ligamenata.

Bivšeg premijer je u zatvoru pregledao zatvorski liječnik pri čemu je utvrdio da je noga znatno natekla te da više nije posrijedi sportska ozljeda nego nešto ozbiljnije. Sanader bi sutra poslijepodne trebao biti prebačen u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj gdje će mu biti ustanovljena detaljnija dijagnoza, javlja tportal.

- Samoinicijativno su nam se javili neki spacijalisti koji su upozorili kako bi stanje sa Sanaderovom nogom moglo imati ozbiljnu posljedicu većih razmjera, kao što je recimo sepsa - rekao je Sanaderov branitelj Čedo Prodanović.

Dodao je kako će od uprave zatvora zatražiti da se Sanadera pregleda i magnetskom rezonancijom.

- Noga je natečena i druge je boje i problemi dugo traju, pa postoji opasnost od sepse. No to je još u domeni hipoteze, ali kako stanje nije dobro, odlučeno je da se obrana ne obavlja u USKOK-u nego u pritvoru u Remetincu - zaključio je Prodanović.

_______________________

ZAGREB - Za danas najavljeno USKOK-ovo ispitivanje nedavno izručenog Ive Sanadera održat će se u zatvoru Remetince u 13 sati. Iako je bilo predviđeno da se bivši premijer doveze u sjedište USKOK-a u zagrebačkoj Gajevoj ulici, ozljeda noge u tome se ispriječila.

Naime, bivši je premijer pregledan u srijedu od zatvorskog liječnika pri čemu je utvrđeno kako je noga značajno naotekla te da se više ne radi o sportskoj ozljedi već nečem ozbiljnijem.

Upravo stoga istražitelji ne žele transportirati Sanadera do Gajeve zbog mogućnosti dodatnih zdravstvenih komplikacija već će biti ispitan u samom zatvorskom kompleksu Remetinec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:32