NEOBIČNO PUTOVANJE

FOTO: PUTNICI OGORČENI Zbog nekoliko turista s krivim kartama Jadrolinijin trajekt se pred Šoltom okrenuo nazad za Split

Ne znam kako su uspjeli uvjeriti zapovjednika broda da okrene broda u Split!? Svi su putnici zbog toga bili ogorčeni. Gotovo na rubu incidenta je bila situacija na brodu. Ma šou..., ispričao nam je jedan od putnika nesvakidašnju dogodovštinu
Split, 060814.Trajekt Valun koji je u 21.15 krenuo na Soltu vratio se u Split nakon sto se bio potpuno priblizio Rogacu na Solti zbog dvoje njemackih turista koji su mislili da trajekt ide na Brac.Putnici su ogorceni na kapetana zvali policiju.Oko 22.40 brod je krenuo put Solte.Na fotografiji: Valun sa putnicima za Soltu cekaju isplovljavanjeFoto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilić/ CROPIX

SPLIT - Ispravne putne karte, a pogrešan brod. Zbog nekoliko turista koji su se sa kartama za Supetar, večeras u 21 i 15 sati ukrcali na brodsku prugu za Šoltu, „Jadrolinijin“ trajekt „Valun“ na samo 15 minuta plovidbe do Rogača, okrenuo se nazad u Split, javlja Slobodna Dalmacija.

Prema prvim dostupnim informacijama, navodno su dva bračna para sa djecom, Talijani i Francuzi, sa krivim kartama nekako se ukrcali na „Valun“. Kada su za vrijeme plovidbe zaključili da to ipak nije brod za Supetar, nego za obližnju Šoltu, navodno su digli buku i halabuku.

Ostalo je nepoznato kojim su metodama uvjerili zapovjednika trajekta da im ispuni želju i „Valun“, zajedno sa Šoltanima koji su putovali svojim kućama, okrene nazad u Split.

Zalutali, ali buntovni turisti su se iskrcali, a „Valun“ je sa Šoltanima, kolateralnim žrtvama nečije pogreške, sa debelim zakašnjenjem ipak stigao u Rogač malo prije ponoći.

FOTOGALERIJA





Među putnicima-„mučenicima“ na „Valunu“ bio je i kapetan Alen Mandić.

- Ne znam kako su uspjeli uvjeriti zapovjednika broda da okrene broda u Split!? Svi su putnici zbog toga bili ogorčeni. Gotovo na rubu incidenta je bila situacija na brodu. Ma šou… Bilo je dosta domaćeg svita, među njima i Šoltanke, majke koje su kasno navečer putovale svojoj djeci. Svi su putnici ispaštali zbog propusta posade koja očito nije kontrolirala karte na način kako je trebala - ispričao nam je u dahu kapetan Mandić nesvakidašnju dogodovštinu sa noćne pruge Split-Rogač.

Bilo kako bilo, francuski i talijanski turisti okrenuli su trajekt i vratili su se u Split. Mirno i ležerno, vjerovatno i bez pretjerane grižnje savjesti, pričekali su noćni trajekt Supetar i za njih je ljetni godišnji odmor mogao početi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:33