NOVI ŽIVOT

FOTO: PRVE BEBE U 2015. Samo četiri sekunde iza ponoći rođen je maleni Fran

Nova Gradiska, 010115.Mali Fran,tezak 3440 grama i dugacak 52 centimetra prva je beba rodjena u Hrvatskoj u 2015.godini i to 4 sekunde iza ponoci.Drugo je to dijete u obitelji Kokic.Sretni roditelji su majka Katica i otac Filip.Porod su obavili djelatnici novogradiske bolnice dr.Boris Lovric,dr. Stefo Djuric,primalja Zdravka Samardzic i primalja Ivana Gudac.Na slici mali Fran,majka Katica i otac Filip.Foto: Danijel Soldo / CROPIX
 Danijel Soldo / CROPIX

Prva beba u Hrvatskoj rođena je u novogradiškom rodilištu samo četiri sekunde iza ponoći. Zdrav dječak, Fran, težak 3,440 grama i dug 52 centimetra, drugo je dijete u obitelji Kokić, javlja portal sbplus.hr.

Sretnim roditeljima Katici i Filipu Kokić ovo je drugi sin.

- Prošle godine u novogradiškom rodilištu obavljeno je 400 poroda, a godinu smo prošli bez nekih većih turbulencija u okviru rasprava o ukidanju bolnice i njezinu spajanju s Općom bolnicom u Slavonskom Brodu. Nadamo se kako će proces tim stopama ići i dalje te da opstanak novogradiškog rodilišta nije upitan, nakon uspješno obavljenog poroda, rekao je dr. Boris Lovrić.

Prva varaždinska beba u Novoj godini došla je na svijet jutros u 9.20 sati. Malena Sara teška je 3580 grama i dugačka 52 cm, a njezina je majka Mateja Grgeš iz Beretinca, javlja evarazdin.hr.

Sarina majka ima 23 godine i ovo joj je prvo dijete. Inače, 2014. godine u OB Varaždin je bilo 1516 poroda, što je manje nego 2013., a rođeno je ukupno 1530 djece.

Sretnu majku i bebu posjetio je zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić. U ovoj prigodi zamjenik župana darivao je malenu Saru na Odjelu za ženske bolesti i porodništvo Opće Bolnice Varaždin.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić posjetio je i darivao prvu bebu rođenu u osjećkom rodilištu. Riječ je o Emi Šimičić rodjenoj jutros u 8 sati. Mama Slađana se odlično osjeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:29