LUDO VRIJEME

FOTO: PROLJEĆE U SIJEČNJU Sljedećih dana grijat će nas temperatura od čak 18 stupnjeva

Split, 231213. Stabilno i suncano vrijeme u Dalmaciji i dalje se nastavlja, pa je danas riva bila puna setaca koji su uzivali u lijepom vremenu.Na fotografiji: Detalj sa rive.Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX
 Zvonimir Barišin / CROPIX

Unatoč tome što smo kalendarski zaronili u zimu, na nju ćemo čekati još najmaanje desetak dana. Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda u Hrvatskoj će narednih dana temperature zraka dosegnuti nevjerojatnih 18 stupnjeva.

Sutra će u sjevernim kopnenim predjelima biti djelomice sunčano i većinom suho, ujutro uz mjestimičnu maglu, koja u Slavoniji može biti i dugotrajna.

Oblačnije uz povremenu kišu bit će na Jadranu, osobito sjevernom, te u predjelima uz Jadran. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, a na Jadranu jugo. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na Jadranu 6 do 11, a najviša dnevna većinom od 10 do 15, samo u gorju ponegdje malo niža, objavio je DHMZ.

U subotu se u unutrašnjosti očekuje južina i kiša, a slično će biti i na moru. Najviše dnevne temperature na kopnu će biti do 15 stupnjeva, dok će na Jadranu živa u toplomjeru porasti do 18 stupnjeva.

U nedjelju bi se vrijeme u unutrašnjosti trebalo proljepšati, nakon ćega će padati kiša u cijeloj zemlji.

Sljedeći tjedan će biti promjenjivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:34