ZIMA U DALMACIJI

FOTO: PAHULJE DOŠLE I DO JADRANA Gusti snijeg prekrio maslinike, na Biokovu ga ima pola metra

Ljubitovica, 280114.Snijezno nevrijeme danas je zahvatilo Dalmatinsku Zagoru. Na fotografiji: Prometna nesreca zbog losih vremenskih uvjeta.Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX
 Zvonimir Barisin / CROPIX

Na Biokovu od sinoć pada gusti snijeg, visina mu je oko pola metra, a ponegdje u nanosima snijeg je viši od jednog i pol metra, rekao je Petar Babić dežurni tehničar na odašiljaču HRT-a na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri, gdje je jutros izmjereno minus 5 Celzijevih stupnjeva.

Snijeg koji i dalje pada, spustio se sasvim nisko i na primorski dio Biokova.

Na prometnici Makarska - Vrgorac koja se čisti i posipa, obvezna je zimska oprema kao i na cesti od Zagvozda do Vrgorca, dok je na A1 od Šestanovca do Vrgorca zabranjen promet kamiona s prikolicom i tegljača.

Također zbog snijega koji pada i zadržava se na kolniku na D532 Baško Polje-tunel Sveti Ilija- Zagvozd obavezna je zimska oprema.

Cesta se čisti i posipa, ali snijeg pada sa sjeverne kao i s južne strane tunela kroz Biokovo pa je brzina vozila na toj prometnici ograničena na 60 kilometara na sat, doznaje se u makarskom Gradskom centru Osejava. Snijeg pada i u Lici, Gorskom kotaru, te u sjevernoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je poledica.

U Dalmatinskoj zagori jutros je počeo padati snijeg nošen jakom burom. U selu Rupe kod Skradina snijeg je prekrio maslinike i vinograde. Naši fotoreporteri s terena šalju i fotografije Gornjih Brela prekrivenih snijegom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:52