JUTARNJI POKROVITELJ

FOTO: OLUJI NA ČAST Branitelji Hrvatske Kostajnice tri dana plove Kupom, Savom i Unom

U sedam čamaca krenuli su u ponedjeljak, 4. kolovoza ujutro iz Petrinje

PETRINJA - Članovi HVIDRE i dragovoljaca Domovinskog rata iz Hrvatske Kostajnice, njih pedesetak, i ove su godine, 12-ti put za redom organizirali spust čamcima rijekama Kupom, Savom i Unom od Petrinje do Hrvatske Kostajnice. U sedam čamaca krenuli su u ponedjeljak, 4. kolovoza ujutro iz Petrinje, a preko Siska i Jasenovca u Kostajnicu će doći 6. kolovoza popodne, na Dan oslobođenja Hrvatske Kostajnice.

Tradicionalnu akciju, kako kažu organizatori događaja, Tvrtko Sokler i Ivica Rožić, branitelji organiziraju u znak sjećanja na svoje poginule prijatelje, te kako bi obilježili Oluju, te oslobođenje Petrinje, i Hrvatske Kostajnice, te ostalih mjesta u Posavini, Pokuplju i Pounju. Branitelji će trima rijekama ploviti oko 140 kilometara, a tijekom svojeg trodnevnog puta, na svim će ih zaustavnim mjestima dočekivati članovi braniteljskih udruga.

Jutarnji list je tradicionalno pokrovitelj spusta branitelja Hrvatske Kostajnice čamcima, te svi sudionici karavane plove u majicama Jutarnjeg lista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:37