DIRLJIVA PRIČA

FOTO: NORA OTPUTOVALA U AMERIKU Majka: 'Ima malu temperaturu, ali se osjeća dobro'

'Nemojte kriviti bolnicu u Philadelphiji, oni samo žele pomoći mom djetetu', poručila je Norina majka
 Ranko Šuvar / CROPIX

ZAGREB - Oboljela djevojčica Nora Šitum danas je oko 10 sati krenula u Philadelphiju, a za njezino liječenje prikupljeno je 5,3 milijuna kuna.

EKSKLUZIVNO Liječnici iz dječje bolnice u Philadelphiji za Jutarnji: 'Zatrpani smo pozivima iz Hrvatske'

Svoju unuku na aerodrom došli su ispratiti djed i baka, Stevan i Evica Atanasovska, a Norina majka Đana izjavila je kako je cijela obitelj uzbuđena i da je ovo finale svega, javlja RTL. Dodala je i kako se Nora osjeća dobro, no da nije svjesna toga što se događa oko nje. S njom putuju dva liječnika, a ona se drži, iako ima 'malu' temperaturu.

Na aerodromu u SAD-u će je, između ostalih, dočekati i pjevačica Tajči. Let iz Frankfurta za Philadelphiju kreće u 13 sati i traje devet sati.

Norina majka, Đana Atanosovska Šitum, izvijestila je da su jučer dobili vize za SAD.

SVJETSKI MEDIJI SE RASPISALI O NORI I HRVATSKOJ: 'Unatoč ekonomskoj krizi, narod pomaže bolesnoj djevojčici'

Uz Noru i roditelje, u zrakoplovu će s njima biti i dvoje liječnika iz Zagreba koji će Noru pratiti tijekom leta.

Đana Atanosovska Šitum dodala je da je Croatia Airlines osigurala dvije zrakoplovne karte u business klasi, a ostatak troškova pokrila je hrvatska Vlada.

ZA NORU ŠITUM PRIKUPLJENO VIŠE OD PET MILIJUNA KUNA! SUTRA LETI U AMERIKU NA LIJEČENJE! Norina majka: 'Hvala svima'

Norina majka zahvalila je svima koji su pomogli kako bi se omogućila primjena eksperimentalne terapije u tom svjetskom bolničkom centru.

Norina majka jučer se na Facebook profilu još jednom zahvalila svim ljudima koji su pomogli malenoj Nori da ode na liječenje u SAD, ali i pozvala na prestanak vrijeđanja zbog povećanih troškova liječenja.

- Dragi svi, koji ste u ovih nekoliko dana postali dio velike obitelji moje Nore. Zahvaljujem Vam na svemu što činite za nju, svojim pozivima i silnom željom da joj pomognete. U dobroj namjeri, vjerujem da ste pisali i komentare na Facebook stranici Dječje bolnice u Philadelphiji. No, ovim putem osjećam potrebu reći Vam kako za razloge za koje vjerujete da opravdavaju takve reakcije, ipak nije kriva bolnica u Philadelphiji. Zbog toliko toga, što se događalo u posljednjih nekoliko dana, moram vas u dobroj namjeri obavjestiti kako je došlo do velikog nesporazuma u korenspodenciji sa bolnicom. Moram napomenuti kako se prilikom ove velike humanitarne akcije, koja je trajala samo nekoliko dana zaista brzo radilo na više mail adresa, pa zapravo nismo niti znali kome je sve bolnica uputila mail sa potpunim iznosom potrebnim za liječenje naše Nore. Stoga se ispričavam što nam se u cijeloj toj zbrci i žurbi dogodio propust sa nepročitanim mailom dodatnim sredstvima, koji je proslijeđen na udrugu. Stoga Vas sve ovim putem molim, da zbog dobrobiti moga djeteta više ne pišete ružne komentare na stranicama bolnice . Molim Vas to, jer ne bi željela da se krive ljudi koji mom djetetu samo žele pomoći. Imajte razumijevanja za ovo što sam napisala, jer zaista morate shvatiti koliko nam je noć pred odlazak u ovu ustanovu teško, potogovo kada se nadamo pomoći upravo od tih liječnika i ustanove u Philadelphiji. Kao i sve do sada, ovo Vas molimo u ime naše Nore, ali i sve djece koja će sutra možda imati otvoren put za novi život. Hvala Vam svima od srca, napisala je Đana Atanosovska Šitum.

Nora Šitum ima pet i pol godina i boluje od zloćudne hematološke bolesti, a u Hrvatskoj su iscrpljeni svi oblici liječenja te teške bolesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:39