LETEĆI DIV U ZAGREBU

FOTO: NEZAPAMĆENA GUŽVA NA PLESU Policija autima blokirala pristup Zračnoj luci

 Goran Mehkek / CROPIX

Antonov je zaludio Hrvate. Od petka u poslijepodnevnim satima traje okupacija zagrebačkog aedrodroma. Svi žele vidjeti najveći zrakoplov na svijetu Antonov 225. Opsada je započela u petak i nastavljena u subotu od ranih jutarnjih sati.

Dnevnik.hr javlja kako policija automobilima više ne dozvoljava pristup prostoru Zračne luke već se promet preusmjerava na križanju Ulice Rudolfa Fizira i Avenije Ivana Pavla II. To se odnosi na sve one koji žele vidjeti Antonova, a stigli su autom. Policija kaže da mogu iskoristiti obližnje parkinge u Velikoj Gorici.

Svi građani koji putuju ili dolaze po nekoga na aerodrom mogu bez problema u Zračnu luku.

Samo do podneva na aerodrom je jučer stiglo oko pet tisuća ljudi. Za građane je otvorena terasa zračne luke s koje se može na oko 500 metara daljine vidjeti avion. Roditelji s malom djecom, starije osobe. Svi su oni strpljivo čekali u redu kako bi vidjeli letećeg giganta. Oboružani raznovrsnim fotoaparatima i dalekozorima traže najbolju poziciju za pogled na avion. Ima tu i profesionalnih zaljubljenika u avione, ali i pukih znatiželjnika koji se žele uvjeriti da li ono što su večer ranije vidjeli na televiziji zaista postoji, ili je riječ o medijskom pretjerivanju.

FOTO: LETEĆI DIV Najveći avion na svijetu sletio u Zagreb! Kapetan: 'Pista je prekrasna'

Oko deset sati kada smo jučer stigli u zračnu luku, na aerodromskim parkiralištima gotovo je bilo nemoguće naći slobodno mjesto. U samoj zgradi aerodroma red se protezao od terase pa do ulaznih vrata. A novi znatiželjnici su samo pristizali. Oni kojima se nije čekalo u redu hodali su oko ograde ne bi li kroz neke male proreze između zgrada vidjeli avion.

Znatiželjnike se moglo vidjeti već uz velikogoričku cestu kojom se dolazi do aerodroma. Naime, već s te pozicije moguće je ugledati Antonov. Oko podneva na aerodromu je nastao potpuni kaos. Red za mjesto na terasi protezao se oko sto metara izvan zgrade. Kolone automobila su pristizale, a regulaciju prometa je umjesto semafora preuzela policija. Kako bi se smanjila prometna gužva, ZET je povećao broj autobusa prema Velikoj Gorici.

“Ovakva gužva nije bila ni kad se Gotovina vratio iz Haaga”, kaže jedan zaljubljenik u avione. Oni koji su bili na terasi malo su razočarani. Avion je predaleko, slabo se vidi. Ali opet, tko zna hoće li ikad više biti prilike videti ovakvu grdosiju u Zagrebu pa onda nekako ta ljutnja splasne. Avion je na zagrebačkom aerodromu bio do danas ujutro. Sudeći prema tempu dolaska posjetioca, nije nerealno prognozirati da ga je u 36 sati koliko je bio u Zagrebu došlo vidjeti oko 10 tisuća ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:38