KOLONE AUTOBUSA

FOTO Na susretima katoličke mladeži u Sisku preko 30 tisuća mladih: Sljedeći domaćin Dubrovnik

Sisak je oduševljeno dočekao veliko mnoštvo mladih koji su u subotu gotovo udvostručili broj njegovih stanovnika
 Ranko Suvar / CROPIX

SISAK - Tridesetak tisuća mladih iz cijele Hrvatske, BiH, Crne Gore, Vojvodine, Njemačke, Austrije, Švicarske, okupilo se u subotu, 5. lipnja u Sisku, na Susretima hrvatske katoličke mladeži. Obraćajući se okupljenim mladim vjernicima u propovijedi, Mijo Groski, pomoćni biskup zagrebački i predsjednik odbora Hrvaske biskupske konferencije za mlade, rekao je: «Vi ste ponos hrvatske Crkve i ponos hrvatskog naroda. To ste dokazali lani za susreta sa Svetim Ocem Papom i danas ovdje u Sisku. Biskup Gorski poručio je mladima da se ne boje odgovornosti u gospodarstvu i društvu, da se ne boje odgovornosti braka i obitelji, jer nema na zemlji ljepše zajednice od braka i obitelji.

Zaključujući Susrete, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Marin Srakić obznanio je da će domaćin slijedećih nacionalnih susreta mladih katolika biti Dubrovnik i Dubrovačka biskupija, te su mladi iz Sisačke biskupije mladim Dubrovčanima predali križ domaćina sureta.

Cijjele subote u Sisak su se slijevale kolone autobusa koje su u grad na tri rijeke dovezli više od 20 tisuća mladih. Oni su, zajedno sa svojim domaćinima, tisućama mladih iz Sisačke biskupije u višekilometarskoj procesiji prošli ulicama grada, te se okupili na velikom trgu ispred Crkve Sv. Kvirina gdje je održan program susreta, te središnja misa koju je predvodio zagrebački nadbiskup Josip Bozanić.

Sisak je oduševljeno dočekao veliko mnoštvo mladih koji su u subotu gorovo udvostručili broj njegovih stanovnika. Drugog dana susreta, mladi će se predstaviti svojim domaćinima u općinama i gradovima u kojima su udobljeni, a domaćinstvo je mladim katlocima pružilo više od četiri tisuće obitelji s područja Sisačke biskupije. Svete mise po župama Biskupije služit će čak osam biskupa i deseci svećenika

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:24