SJEDNICA U WESTINU

FOTO Na središnjem odboru Kosor i Šeks u zadnjem redu. Pogledajte skup HDZ-a u Westinu

Bivši zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkić novi je glavni tajnik HDZ-a, njegovim zamjenikom imenovan je Damir Sesvenčan, a podpredsjednik središnjeg odbora od danas je Damir Krstičević
 Tomislav Kristo / CROPIX

ZAGREB - Milijan Brkić novi je glavni tajnik HDZ-a, njegovim zamjenikom imenovan je Damir Sesvenčan, a podpredsjednik središnjeg odbora od danas je Damir Krstičević.

Odlučili su tako članovi središnjeg odbora HDZ-a na današnjoj sjednici koja je trajala 40 minuta, a održana je u hotelu Westin. Do sad su se sjednice tog tijela održavale u dvorani nedaleko od središnjice stranke ili u INA-inoj zgradi u Šubićevoj ulici, a ovoga puta, kad je sjednica koincidirala s rođendanom predsjednika stranke Tomislava Karamarka vodstvo najjače oporbene stranke odlučilo se za ponešto ekskluzivniji prostor.

Kako doznajemo, članovi vodstva stranke predsjedniku su čestitali rođendan, ali za sad mu još ništa nisu darovali, a oni s kojima smo pričali kažu kako nije pao nikakav dogovor oko bilo kakvog zajedničkog dara.

Karamarko o novom srpskom predsjedniku: Službena politika Hrvatske mora reagirati na njegov napad!

Koliko je koštala organizacija sjednice u hotelu Westin nismo uspjeli doznati, ali su nam iz vrha HDZ-a rekli da je taj prostor izabran jer je puno elegantniji od primjerice INA-ine zgrade te da daje puno više optimizma na početku mandata novog predsjednika i novog vodstva.

Povodom izbora novog srpskog predsjednika Tomislava Nikolića, Karamarko je izjavio: "Nikolić će se morati dobro oprati od svoje prošlosti, od svojih četničkih izjava koje pretendiraju na teritorij Hrvatske ako želi dokazati svoj proeuropski put. Mi ga budno pratimo i imat ćemo odgovor na svaku takvu konstataciju. Službena politika Hrvatske mora reagirati na ovaj napad, a vidjet ćemo u kojem će smjeru dalje razvijati svoju politiku."

Na sjednici središnjeg odbora bili su i Jadranka Kosor i Vladimir Šeks, no za razliku od dosad kada su uz plijesak ulazili u dvoranu, ovoga su puta sjedili u zadnjem redu, u društvu još nekolicine najbližih suradnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:24