HEROJI DANA

FOTO: Monstrum bacio štence u bunar, spasili ih vatrogasci

Preživjeli psići, koji su uplašeni i neuhranjeni, bit će smješteni u koprivničkom azilu dok ne pronađu nove vlasnike
 Marko Murković / PODRAVSKI LIST / CROPIX

KOPRIVNICA - Dva malena psića danas su izvučena iz bunara u Vlaislavu kod Koprivnice kamo ih je zasad nepoznati monstrum bacio kako bi ih se riješio. Štencima mješancima život su spasili koprivnički vatrogasci Dražen Janči, Ivica Sršan i Stjepan Futač.

U hitnu akciju spašavanja krenuli su na dojavu Josipa Špehara iz Vlaislava - Na sreću, u bunaru dubokom nekoliko metara nije bilo vode te su siroti psići uspjeli preživjeti čekajući spas - kazao je Špehar. Vatrogasci su do Vlaislava udaljenog desetak kilometara stigli za nekoliko minuta, a akcija spašavanja psića iz bunara trajala je dvije do tri minute.

- Radosni smo što su psići preživjeli - kazao nam je jedan od vatrogasaca. Josip Špehar ističe kako su supruga i on čuli lavež i žalosno cviljenje dok su čistili zemlju na kojoj planiraju urediti ljetnikovac. Pomislili su da su psi negdje u grmlju, no kako lavež nije prestajao, išli su za zvukom koji ih je doveo do bunara.

Preživjeli psići, koji su uplašeni i neuhranjeni, bit će smješteni u koprivničkom azilu dok ne pronađu nove vlasnike koji će se o njima brinuti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 11:50