NEOBIČAN PRIZOR

FOTO: MILANOVIĆ INSPIRIRAO KARLOVAČKOG GRAFITERA Na ogradi suda ispisao poruku o šefu SDP-a i premijeru na odlasku

 Jutarnji list

Uz uvjet da Most u posljednji trenutak ne priredi još jedan kopernikanski obrat, Zoran Milanović broji svoje posljednje dane u premijerskom stolcu.

Tehnički predsjednik Vlade silaskom s te funkcije i formalno će se nakon četiri godine povući u opozicijske klupe, a po svemu sudeći, prva bitka u koju će morati krenuti bit će ona za vlastiti opstanak na čelu SDP-a.

Disonantni tonovi zbog gubitka vlasti već su se počeli čuti, a već za nekoliko mjeseci, prema najavama, mogli bi biti održani unutarstranački izbori na kojima će se vidjeti imaju li spomenuta negodovanja i pozivi na ostavku dovoljno snažno uporište u članstvu, koje predsjednika stranke bira po modelu jedan član-jedan glas.

Milanovića su u nekoliko navrata tijekom premijerskog mandata iz oporbe kritizirali zbog njegovih odlazaka na skijanje, a današnje nedjeljno snježno jutro, kada je mnogima glavna tema odlazak na skijanje jednog drugog dužnosnika, moglo bi ostati upamćeno po prizoru kakav se dosad nije često viđao.

Šef SDP-a je, naime, inspirirao nepoznatog počinitelja da na ogradu oko zgrade karlovačkog suda ispiše grafit 'Zoran Milanović - heroj, a ne izdajnik'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 05:21